0 %
(0 hodnocení)
AMT gastroguss
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
AMT gastroguss
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

AMT ELBA24 Skleněná poklice k napařovací nádobě

Skleněná poklice k napařovací nádobě Je vhodná na 7 l- ový tlakový hrnec s průměrem 24 cm a na skleněnou napařovací nádobu. Vaření v páře je nejšetrnější způsob jak vařit ovoce, zeleninu, ryby nebo maso bez přidávání soli a přitom i bez nutnosti dodávání vody a tuku. Tímto vařením se zachovává přirozená chuť jídla, nemusí se dosolovat (denní doporučená spotřeba soli je cca 5g), protože v mnoha potravinách je už sůl obsažena. Lidé s vysokým krevním tlakem by měli klást nejvyšší důraz na množství přijaté soli a proto by měly redukovat jeho příjem. Skvělou alternativou je dochucování čerstvými léčivými bylinkami. Při vaření nepřichází potrava bezprostředně do styku s vařící vodou, protože je vařená cirkulující párou. Vlastní šťáva potravin stoupá také nahoru a koncentruje se na poklici. Tímto oběhem jsou potraviny vařené velmi šetrně, pod bodem varu. Chuť každého jídla je dána receptem, čerstvostí potravin i způsobem přípravy. Umění spočívá v zachování všech hodnot jídla. Nic nemůže více splňovat tyto požadavky, jako vaření v páře. Zároveň umožňuje přípravu různých jídel současně. Při vaření v páře zachovává přirozená chuť jídel, jejich struktura, aroma a barva. Napařovací nádoby mohou najednou použít až dvě, kde do spodní dáváme vždy tužší suroviny (maso) a do horní jemnější suroviny (zelenina, ryba, těstoviny). Zásadou je mít vždy v hrnci pod pařákem dostatek tekutiny, z níž se vytváří dostatek pari na vaření. Vaření v napařovací setu je velmi jednoduché. Voda v hrnci, na kterém je umístěna napařovací nádoba, musí stále vřít a nesmí se dotýkat potravin uložených v skleněném parním systému. Voda se může dochutit různými přísadami nebo i např. kostí (v případě vaření polévky). Do skleněné nádoby neukládejte potraviny příliš těsně, aby byl zajištěn optimální přívod páry. Doba vaření je různá. Záleží na tom, zda je jídlo v celku nebo v malých kouscích. V případě použití dvou napařovacích nádob, doba vaření v horní je delší než ve spodní, proto dávejte do spodní vždy větší kusy a potraviny s tužší konzistencí. Inspirujte se nápady z Archivu Dámského Klubu: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057/147138#236 technické parametry borosilikátové sklo je vhodná na vnaparovaciu nádobu s průměrem 24 cm a na 7l-ový tlakový hrnec vhodná do myčky nádobí průměr 24 cm výrobce: AMT Gastroguss Přibližné doby přípravy zelenin a ovoce v páře brokolice 15-20 min cuketa 15-20 min. fenykl 15-20 min. hruška 10-15 min. jablko 10-15min. kedluben 20-25 min. květák 15-20 min. Kel 25-30 min. kukuřice 55-60 min. mrkev 20-25 min. paprika 10-15 min. pórek 15-20 min. žampiony 15-20 min. chřest 30-40 min. zelené lusky 25-35 min. brambory 20-25 min. Přibližné doby přípravy masa hovězí uzenina 8-13 min. jehněčí řízek 25-30 min. kuřecí řízek 25-30 min. krůtí řízek 25-30 min. párky 8-10 min. telecí řízek 30-35 min. Přibližné doby přípravy ryb a mořských plodů Garnet 15-20 min. kalamáry 20-25 min. kapr 15-18 min. langusta 30-35 min. losos 15-18 min. mušle 30-35 min. Pstruh 18-25 min. tuňák 25-30 min.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce AMT gastroguss
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky