Popis
ARAX Bulgur hrubý 5 kg
Bulgur má v gastronomii široké uplatněný. Nejznámější pokrm z bulguru je v libanonském salátu zvaný tabouli, a dalších zeleninových a masových pokrmech známé jako pilaf, falafel a kibbeh. V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu.Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A a minerály.
Návod na přípravu: Propláchněte bulgur ve vodě a vařte v mírně osolené vodě po dobu cca 6 minut. Nechte odstát pod pokličkou dalších cca 10 minut.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota
1594 / 377
kJ / kcal
Bílkoviny
11,8
g
Sacharidy
73,1
g
- z toho cukry
0,4
g
Tuky
1,9
g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,4
g
Sůl
0,01
g
Parametry
Výrobce | Arax |