Popis
Beansmiths Honduras San Rafael 250 g
Země: HondurasFarma: San Rafael
Odrůda: Parainema
Nadmořská výška: 1300 m. n. m.
Oblast: Corquin, Copan
Acidita: Střední acidita
Cuppingové score: 85+
Metoda zpracování: Promytá s prodlouženou fermentací
Doporučená příprava: Filtr
Norma Iris Fiallos je majitelkou farmy San Rafael, která se nachází v severozápadní části Los Limos v Hondurasu. Norma je jedním z nejvíce inovativních producentů v regionu. Má rozsáhlá pole s mnoha různými druhy arabiky. Její farma je obklopena borovicovým lesem, což má vliv na kyselost půdy a přidává unikátní chuťové profily kávě. Káva roste celou dobu ve stínu a nachází se tak pouze na zlomku pozemcích farmářky.
Veškerá produkce putuje do mlýnu Aruco, kde je pečlivě shromažďována a podléhá perfektní kontrole v celém procesu zpracování. Tato kontrola umožňuje dosáhnout konzistentního zpracování a snižuje riziko pro farmáře. Mokrý mlýn se nachází ve výšce 800 m. n. m., což stabilizuje proces sušení ve srovnání s farmami v nadmořské výšce.
Po příjezdu kávy do mlýna jsou zrna pečlivě tříděna a zařazena podle procesu zpracování a úrovně, jaká byla na farmě použita. Zrna jsou očištěna, propláchnuta a vytříděna od všech nezralých i přezrálých kusů. Například náš lot odrůdy Paraneima byl nejprve oloupán a následně fermentován po dobu 72 hodin. Poté byl ještě jednou důkladně promyt a zbaven veškeré dužiny.
Káva se poté na afrických postelích sušila 20-30 dní na základě počasí, které se zde mění z hodiny na hodinu.
Producenti zde za mikroloty dostávájí 70% ceny hned na ruku.
Parametry
Výrobce | Beansmith's |
Složení kávy | arabika |
Stupeň pražení | světlá |
Kyselost | střední |
Způsob přípravy | do překapávače |
Metoda zpracování | washed |