Popis
BotaCoffee Congo Kawa Kabuya káva 250 g
Káva z Konga je proslulá svou plnou chutí, příjemnou aciditou a ovocnými tóny. Jedinečný profil plné chuti je charakteristický pro oblast Kivu-3, považovanou za jednu z nejlepších oblastí pro pěstování kávy v Africe.Naše káva pochází z mladého a dynamického družstva Kawa Kabuya, což v překladu znamená "Dobrá káva". Káva se tu pěstuje v úrodných oblastech kolem jezera Eduard, v blízkosti národního parku Virunga, domova horských goril.
Díky odhodlání a inovativnímu přístupu se Kawa Kabuya rychle stalo jedním z předních producentů kávy v regionu. Družstvo se zaměřuje na produkci "plně promyté" a "honey" kávy, čímž zajišťuje špičkovou kvalitu a komplexní chuťový profil. Káva je pěstována v souladu s principy udržitelnosti, s důrazem na ekologické pěstování a spravedlivé odměňování pěstitelů.
Země: Demokratická republika Kongo
Oblast: North Kivu Province
Družstvo: Cooperative Kawa Kabuya
Kvalita: Kivu-3
Odrůda: Catuai, Kaburusi, Rumangabo, Kayira, Ruiru 11
Nadmořská výška: 1450-1945 m.n.m.
Zpracování: Fully washed
Parametry
Výrobce | Bota Coffee |
Hmotnost | 250 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Kongo |
Chuť kávy | Ostružinová |
Stupeň pražení | světlá |
Kyselost | 3/3 Vysoká |
Odrůda | Arabica |
Sladkost | 1/3 Nízká |
Hořkost | 2/3 Střední |
Metoda zpracování | washed |