Popis

Brousek na nože TRIUM Diamond Cams Pro de Buyer

Brousek na nože TRIUM Diamond Cams Pro francouzské společnosti de Buyer byl designován pro snadné a rychlé nabroušení nožů. Je vhodný pro nože velmi tupé i pro ty, jejichž ostří chceme udržovat. Patentovaný systém broušení brousku TRIUM Diamond Cams Pro vytváří pravidelné ostří. Určen pro profesionály a nadšence v kuchyni. Brousek se dvěma sloty (výřezy) pro broušení je opatřen třemi brusnými moduly. První slot obsahuje jeden brusný modul (průmyslový diamant, hrubost 400), druhý důmyslně navržený slot pak obsahuje hned dva moduly (průmyslový diamant, hrubost 600 a chromovaný modul). U druhého slotu je při použití důležité myslet způsob protažení nože. Pro základní broušení nůž protahujeme druhým slotem do hloubky, pro udržování ostří se nůž protahuje stejným výřezem, ale pouze zlehka.

Univerzální brousek pro nože všech značek
Pro snadné a rychlé broušení tahem
Profesionální kvalita, pohodlný a bezpečný úchop
Patentovaný systém broušení "Diamond Cams"
Dlouhá životnost brousku – až 10 000 protažení
Třístupňová metoda broušení pro velmi tupé nože
První modul pro obnovení fasety hodně ztupeného nože, průmyslový diamant, hrubost 400
Druhý modul pro základní nabroušení ostří, průmyslový diamant, hrubost 600
Třetí chromovaný modul k honování, tedy finálnímu vyhlazení (vyleštění) ostří
Nevhodný pro speciální čepele broušené z jedné strany, např. u nožů na sashimi
Snadné použití:

Pro nože tupé použijte nejdříve modul č. 1 (průmyslový diamant, hrubost 400 zrn, broušení v úhlu 15°), jenž obnoví hodně ztupené či poškozené ostří (fasetu ostří). Prsty bezpečně umístěny na rukojeti brousku. Nůž protáhněte několikrát směrem dolů, k sobě.
Poté pro základní nabroušení ostří použijte modul č. 2 – Diamond Cams (průmyslový diamant, hrubost 600 zrn, broušení v úhlu 15°). V druhém kroku protáhněte nůž modulem č. 2 pouze párkrát. U nožů v dobrém stavu se začíná až tímto stupněm broušení. Nůž táhněte obloukem "do hloubky" brousku, směrem k sobě.
Pokračujte krokem č. 3, vyhlazením ostří ve 3. chromovaném modulu. Lehkým tahem protáhněte čepel směrem k sobě. Chromovaný modul povrch ostří vyhladí podobně jako klasická ocílka. (Chromovaná ocílka leští ostří nože, nebrousí jej. Nedochází tedy k odběru materiálu čepele.) Doporučujeme časté udržování ostří pomocí chromovaného modulu 3, nejlépe před každým použitím nože.
Tip pro použití: Metoda broušení je efektivnější, pokud ji používáte obráceně. Jestliže je váš nůž ve velmi dobrém stavu, začněte nejdříve krokem č. 3. Pokud toto vyleštění nestačí, vyzkoušejte nůž několikrát protáhnout modulem č. 2. Pokud ani toto nestačí, proveďte několik tahů modulem č. 1 až do dokonalého ostří. Posléze použijte modul 2 a 3. Pro minimální obrus nože používejte při každodenním broušení pouze modul č. 3.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce de Buyer