96 %
(22 hodnocení)
Café Montana Café Montana 250 g arabika Bez kofeinu
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
96 %
(22 hodnocení)
Café Montana Café Montana 250 g arabika Bez kofeinu
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Café Montaña bezkofeinová Káva NATUR Decaf 250 g

Názor pražiče Honzy

,,Natur Decaf patří mezi naše nejoblíbenější kávy vůbec. Sladká, šťavnatá a chutná skvěle pro všechny přípravy. Kofeinu je zbavená přírodní cestou a dám ruku do pražičky, že ani nepoznáte že je to bezkofein.”

O bezkofeinové kávě Natur Decaf

Tato bezkofeinová káva pochází z farem rozprostírajících se po svazích Kolumbijského masivu a zaujme výraznou sladkou chutí, šťavnatým tělem a podtóny cukrové třtiny, pomeranče a medu. K odstranění kofeinu se používá ta nejšetrnější metoda dekofeinizace využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.

Zrna pražíme na střední profil. Bezkofeinovou kávu si tak vychutnáte na všechny způsoby. Chutná skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce či na filtru.

Káva z hornatého kolumbijského regionu Tolima

Káva Natur Decaf pochází od skupiny farmářů v hornatém regionu Tolima, který je jedním z hlavních zdrojů výběrové kolumbijské kávy pro gurmány po celém světě. Zrnka se pěstují v nadmořské výšce v rozmezí 1 800 až 2 100 m n. m. na svazích pohoří Kolumbijského masivu. Díky strmým svahům, podloží bohatému na minerály, stálé teplotě a vysoké vlhkosti vzduchu zde má káva perfektní podmínky pro růst a sklízet se může dvakrát do roka.

84,5 bodů dle SCAA

Naše bezkofeinová káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon. Kávová zrna sbírají místní vždy ručně a zpracovávají mokrou metodou.

Co je hodnocení SCA?

Maximálně šetrný způsob dekofeinizace

K odstranění kofeinu dochází ještě v zemi původu kávy, tedy v době kdy je kávové zrno zelené, nepražené. A to jen za použití studniční vody a rozpouštědla z cukrové třtiny. Zelená zrna se zvlhčí pomocí páry, aby změkla. Následně se ponoří do horké vodní lázně o teplotě 85 °C, do které se vpouští přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny, které kofein postupně uvolní. Lázeň trvá 11 hodin, během níž se voda několikrát recykluje, dokud v zrnu nezůstane jen minimální množství kofeinu. Teď už jen zbývá zrna v páře očistit od zbytků rozpouštědla a vysušit na požadovanou vlhkost 11,5 %.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Café Montana
Značka Café Montana
Hmotnost 250 g
Složení kávy arabika
Bez kofeinu ano
Země původu Kolumbie
Chuť kávy medová
Kyselost 2 z 5
Způsob přípravy pro všechny typy příprav
Metoda zpracování washed
Zobrazit více parametrů
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky