Popis
Catler GR 8012
Gril Catler GR8012 se vyznačuje novým designem.Máte ráno chuť na křupavý toast nebo k obědu preferujete šťavnatý steak? Láká Vás lehká večeře v podobě grilovaného pstruha, případně dáte přednost grilované zelenině? Teď již nemusíte hledat restauraci s grilovanými specialitami na jídelním lístku. S všestranným kontaktním grilem GR 8012 dokážete připravit stejně lahodné pokrmy během chvilky sami, a to bez přidání jediné kapky tuku!
Kontaktní gril GR 8012 je spojením dokonalého provedení a inovativních funkcí. Kontaktní gril GR 8012 byl navržen tak, aby vám co nejvíce zjednodušil přípravu zdravých a přitom chutných pokrmů.
Prioritou kontaktního grilu Catler je snadno připravit zdravé a chutné jídlo. Nastavitelný sklon spodní grilovací desky umožní odvést veškerý přebytečný tuk z připravovaného pokrmu do vyjímatelné odkapávací misky. Této funkce můžeme využít i opačně, například při přípravě dozlatova grilovaných kuřecích stehýnek – chvíli před dokončením přidáme na stehýnka kousky másla a přílohu (např. vařený brambor) při servírování přelijeme výpečkem z misky.
Celý přístroj je velice pečlivě zpracován, použité materiály zaručují dlouhou životnost. Unikátní systém uzamykání pak umožňuje snadnou přeměnu kontaktního grilu na otevřený BBQ gril doslova během vteřiny. Získáme tak dvě grilovací desky s nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium, jednu žebrovanou, druhou plochou. Povrchová úprava Quantanium je velmi odolná a umožňuje používat i kovové kuchyňské nástroje (vyjma ostrých kovových předmětů).
POUŽITÍ NASTAVITELNÉ VÝŠKY HORNÍ DESKY GRILU
Kontaktní gril Catler GR 8012 je vybavený funkcí, která umožňuje zajistit horní desku v určité výšce nad spodní deskou. Můžete tedy gril použít jako otevřený opékač topinek, ideální pro rozpékání jednostranných sendvičů. Díky této funkci lze použít kontaktní gril také ke grilování
křehkých potravin jako např. ryb nebo pečiva na hamburgery, aniž by na ně byla horní deska přitisknuta.
NASTAVENÍ SKLONU SPODNÍ DESKY
Sklon spodní desky můžete upravit jednoduše otáčením ovladače sklonu spodní desky. Větší sklon spodní desky je zejména vhodný pro odvádění vypečeného tuku v případě, že je gril používán zavřený.Poloha desky srovnaná do roviny je vhodná pro grilování párků, klobás, přípravu palačinek, sázených vajec apod., kdy je nutné, aby deska byla v rovině a potraviny z desky nesklouzávaly. Pokud chcete používat kontaktní gril otevřený, musí být spodní deska v rovné poloze.
ELEKTRONICKÝ OVLADAČ TEPLOTY
Kontaktní gril GR 8012 je vybavený variabilním ovládáním teploty, které umožňuje přípravu různých druhů pokrmů. Stačí zvolit teplotu vhodnou pro vámi zvolený pokrm. Nastavení ovladače do polohy „Sear“ je vhodné pro grilování masa a jiných potravin. Nastavení ovladače do polohy „Sandwich“ je vhodné pro zapékání sendvičů.
15 MINUTOVÝ ČASOVAČ
Kontaktní gril GR 8012 je vybavený 15 minutovým časovačem, který umožňuje monitorovat během předehřívání nebo grilování uplynulý čas. Časovač nastavíte jednoduše jeho úplným otočením ve směru hodinových ručiček a potom zpět proti směru hodinových ručiček na požadovaný čas. Po uplynutí nastaveného času se ozve zvukový signál (cinknutí). Gril se však nevypne, bude i nadále hřát.
Tipy pro dosažení nejlepších výsledků při grilování masa
Pro dosažení nejlepších výsledků grilování použijte plátky masa tak silné, aby na nich horní deska spočívala, když je kontaktní gril zavřený.
Doporučené druhy masa
Hovězí - roštěná, zadní, vysoký roštěnec, řízek
Skopové -steaky z jehněčí kýty, řízek, panenka, plátky nebo kostky
Vepřové - roštěnec, žebírka, steak z kýty, řízky, kostky
Můžete použít také tužší maso jako hovězí plec, steak z horního šálu nebo skopovou krkovičku. Pokud chcete maso zjemnit, nechte ho pár hodin nebo přes noc marinovat ve víně nebo octu.
Před grilováním maso nesolte. Sůl by vysušila šťávu a maso by bylo tužší.
Než začnete s grilováním marinovaného masa, nejdříve ho zbavte přebytečné marinády a otřete kuchyňským papírem. Některé marinády obsahují vysoké množství cukru, který by se při pečení mohl připéct na desky kontaktního grilu.
Nevysušujte maso příliš dlouhým grilováním, zvláště vepřové je lepší podávat uvnitř růžové a šťavnaté.
Nepropichujte maso vidličkou během grilování. Způsobíte tím vytékání šťávy a maso pak bude tužší a sušší.
K sundávání rybího masa použijte plochou a teplu odolnou umělohmotnou obracečku.
Pokud budou párky předvařené nemusíte je před grilováním propichovat.
Recepty na grilování
ROLKY S PEČENÝM KUŘETEM, RAJČATY A ROKETOU (4 porce)
4 plátky chleba pita
6 lžic majonézy
250 g na plátky nakrájeného nebo nasekaného
pečeného kuřete
1 šálek polosušených rajčat, nakrájených
nahrubo
1 svazek listů rokety (nebo rukoly), natrhaných
čerstvě mletý černý pepř a mořská sůl
GRILOVANÉ KUŘE NA CITRONOVÉM TYMIÁNU (4 porce)
4 plátky kuřecích prsou
2 lžičky olivového oleje
2 lžičky drceného česneku
2 lžíce lístků citronového tymiánu
1 lžička strouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
drcený černý pepř
Podávejte s:
měsíčky citronu
salátem z křupavé listové zeleniny
Kuřecí prsa vložte do větší mělké nádoby. Smíchejte olej, česnek, citronový tymián, citronovou kůru a šťávu, pepř a dobře promíchejte. Připravenou směsí zalijte kuřecí prsa. Nechte 15 minut marinovat.
Recepty grilované speciality
Video: Test kontaktního grilu Catler GR8012
Parametry
Výrobce | Catler |
Typ grilu | na elektřinu |
Velikost grilovací plochy | 1101 cm2 |
Hmotnost | 9.63 kg |
Příkon | 2400 W |
Termostat | ano |
Možnost grilovat na dvou plotýnkách | ano |
Stolní | ano |
Pojízdné | ne |
Kontaktní | ano |
Barva | stříbrné |
Výška grilu | 15.9 cm |
Šířka grilu | 48.9 cm |
Hloubka grilu | 38.1 cm |
Odkapávací tácek | ano |