Popis
Českáva Nikaragua 250 g
O kávě a jejím původuČeskáva Nikaragua je naše první káva s certifikací BIO a Fairtrade (EU). Je vypěstována v oblasti San Juan de Rio Coco na severozápadě Nikaragui, kde je zpracována promytou metodou. Tato oblast je v rámci pěstování BIO certifikovaných káv velmi vyhlášená.
Doporučená příprava kávy
Přípravou espressa získáme šálek kávy s méně výraznou cremou, středním tělem a silným aroma s tóny žlutého ovoce, kadovaných citrusů, kakaa a černého pepře. Kyselinky v kávě jsou zralé, nasládlé.
U filtrované kávy nejlépe vynikne ovocný potenciál.
Naopak méně vhodná je tato káva pro přípravu mléčných nápojů.
Parametry
Výrobce | Českáva |
Hmotnost | 250 g |
Složení kávy | arabika |
Fair Trade | ano |
Kyselost | Střední |
Odrůda | 100% Arabika |
Hořkost | Nižší |
Způsob přípravy | do chemexu |