0 %
(0 hodnocení)
Českýsmalt
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Českýsmalt
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Český smalt GourMETINA GUSTAV Stínově červená 38 x 22 x 7 cm

Detailní popis produktu
Sada pekáče a víka ze smaltované šedé litiny. Ideální jak pro pečení buchet, tak i pro přípravu pečené drůbeže s lahodnou křupavou kůrkou. Náš pekáč je dokonalou replikou původní historické formy a vykouzlí ve vaší kuchyni nostalgickou atmosféru starých časů. 

Kuřecí roládky se smetanovými bramborami

Suroviny: (4 - 6 porcí) 

6 ks větších kuřecích prsou
3 plátky normálního eidamu + 3 uzeného
6 plátků šunky (kuřecí/vepřová)
jarní cibulka
400 - 500 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
potravinový provázek

1,5 kg brambor (ideálně typu B)
smetana 33%
jarní cibulka
bylinky a koření na ochucení (medvědí česnek, petržel, česnek, cibule, pažitka, pepř a sůl)

Postup:

Troubu nastavíme na horkovzduch a 190°C.
Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme. Do roládky na kousky o ca. 10 cm a do brambor na kolečka.
Kuřecí prsa očistíme, uprostřed prokrojíme na plát, osolíme. opepříme a jemně naklepeme. 
Na každý plátek položíme plátek šunky, půl plátku uzeného a půl plátku normálního eidamu. Přidáme pár kousků jarní cibulky. Zarolujeme a ovážeme provázkem do malé rolády. 
Brambory oloupeme a nakrájíme na ca. 4mm plátky. Klademe do pečící formy, přidáme koření. jarní cibulku, smetanu a vše promícháme. 
Kuřecí roládky necháme zatáhnout na másle na plotně v pekáči. Přidáme (mraženou) zeleninu a 5 minut promícháváme. Podlijeme vodou a dáme společně s bramborami do trouby. Brambory je dobré ze začátku přikrýt víkem či alobalem. 
Pečeme cca 45 minut, dokud nebudou brambory i maso měkké. Na posledních 5 - 10 minut použijeme gril. Poté vše vyndáme, roládky zbavíme provázku, zeleninu s výpekem rozmixujeme a můžeme podávat.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Českýsmalt
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky