100 %
(4 hodnocení)
Chef's Choice
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(4 hodnocení)
Chef's Choice
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Chefs Choice, Brousek na nože Professional Sharpening Station® CC-130

Týden ostrých nožů
Kupte si brousek CC-130 do konce tohoto týdne a dostanete od nás univerzální nůž Giesser zdarma.

brousek vhodný na veškeré nože
do kuchyně, na ryby, do přírody
brousí pod standardním úhlem 20st.
vyměnitelné kotouče
Přečtěte si více o rozdílu mezi brousky Chef's Choice

Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý.
Professional sharpening stationTM
Elektrický  brousek na nože CC-130 patří do rodiny profesionálních přístrojů vhodných jak do domácností tak pro menší gastro provozy. Umožňuje třífázové ostření nožů a vzhledem k použití 100% diamantových brusných kotoučů a velice přesných vodících lišt dosahuje nejlepších výsledků při broušení celé škály nožů.
Brousek udělá vše za vás
Proces broušení je jednoduchý díky vedení broušeného nože po kotouči pod správným úhlem 20st. který je obvyklý u evropských typů nožů (pro ostření asijských nožů použijte brousek CC-1520). Vy tak jen projíždíte pomalu nožem jako by jste chtěli krájet brousek. A ten vše udělá za vás. Jak to vše funguje se podívejte v přiloženém videu.
Jedno video vystačí za deset rádců.

Třífázové broušení CC-130
fáze Vytváření hrany
Na noži vytváří nové ostří o stabilním širokém úhlu pomocí rotujících kotoučů ze 100% diamantového abraziva. Je to výchozí příprava ostří před dalšími fázemi broušení. Používá se když již nůž nejde naostřit žádným jiným způsobem (fází 2 a 3).
 

Pokud chcete krájet tvrdé materiály či potraviny (maso, tvrdá zelenina, pracovní nože), přeskočíte fázi 2 a přejdete rovnou na fázi 3. Nůž zůstane déle ostrý.

 
fáze Zpevnění ostří
Vytváří mikroskopické rýhy na ostří pomocí přesných malých ocílek. Nůž se stává ostřejší a velmi vhodný pro krájení vláknitých potravin. Je používáno častěji než fáze 1. Vždy když potřebujete a máte pocit, že již není nůž ostrý.
 

Ocílky a přesné vedení nože usnadní přebrušování nože ikdyž nejste profík. Používá se vždy když máte pocit, že nůž již není stoprocentní. Pokud vám již nepomáhá ani tento stupeň, tak přecházíte na stupeň 1. 

fáze Leštění
Leštění je poslední fází při broušení nože. Zajišťuje jeho dokonalé vyhlazení a maximální ostrost. Vylešťuje ostří od špon a také slouží pro ostření vlnitých a zubatých nožů.
 

Tato fáze se používá také pro běžné doostření nože (namísto růčních brousků). Slouží pro jemné vyhlazení již vytvořeného ostří (fází 1 a 2). Používá se nejčastěji. Když chcete mít extra ostrý nůž, brousíte postupně 1, 2 a 3.

 

+
Univerzální brousekJednoduché broušení s výborným výsledkemVyrobeno v USADají se vyměnit kotoučeProstřední stupeň jsou ocílky, nůž je přesně veden, takže broušení zvládne každý

-
nebrousí nůžky

Technické parametry:

Počet fází broušení
3

Materiál brusných kotoučů
100% diamantové abrazivo

Úhel broušení
20°

Jednostranné broušení
Ano

Fáze tvorby ostří
Ne

Fáze broušení nožů
Ano

Fáze leštění ostří
Ano

Zpevnění / narovnávání ostří (ocílka)
Ano

Vhodné pro kuchyňské / kuchařské nože
Ano

Vhodné pro řeznické nože a sekáčky
Ano

Vhodné pro sportovní / lovecké nože
Ano

Vhodné pro zubaté / pilkové nože
Ano

Vhodné pro keramické nože
Ne

Výška
11 cm

Šířka
24,5 cm

Hloubka
11 cm

Hmotnost
1,92 kg

Napětí
230 V

Příkon
75 W

Výroba
U.S.A.

 
  
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Chef's Choice
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky