Chocolat Madagascar 40% čokoláda na vaření vegan 1 kg

0 %
(0 hodnocení)
Chocolat Madagascar

Chocolat Madagascar 40% čokoláda na vaření vegan 1 kg

0 %
(0 hodnocení)
Chocolat Madagascar

Popis

Chocolat Madagascar 40% čokoláda na vaření vegan 1 kg

Paleta

Cukrářská vegan "mléčná" čokoláda na vaření se 40% kakaa a s kešu mlékem od značky Chocolat Madagascar vyniká svou komplexní chutí a hedvábnou texturou, což ostatně potvrzuje i výhra v soutěži Great Taste Award z roku 2019. V její chuti se prolínají tóny banánů z kešu ořechů a červeného ovoce z kakaových bobů.

Obsahuje 2x více kakaa a o 44 % méně přidaného cukru, než má tento typ čokolád podle EU standardů obsahovat. Takže se jedná o opravdu poctivou čokoládu, kterou výrobce vyrábí dobrovolně v mnohem vyšší kvalitě, než jakou udávají předpisy. 

Jedná se o první tree-to-bar značku čokolády z Madagaskaru v České Republice.

Čokoláda neobsahuje klasické mléko, ale jeho rostlinnou alternativu - kešu mléko, takže je vhodná i pro vegany. Kešu mléko obsahuje vlákninu, železo, hořčík, zinek, niacin, folát, vitamíny E a K a mono a poly nenasycené kyseliny. Vyniká menším obsahem cukru, saturovaných tuků a je bez cholesterolu.

100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek.

Sledujte značku Chocolat Madagascar na našem Instagramu, kde se můžete dozvědět spoustu informací a zajímavostí, a také se inspirovat pravidelnými čokoládovými recepty.

Profil

- Paleta - jemná a krémová, z malgašských kešu oříšků s tóny ovoce, rozinek, je více mléčná než ořechová. Jemná textura. Dlouhý závěr.

- Zůstává déle svěží, snadno se rozpouští a temperuje.

- Formát: 100 g x 10 tabulek.

- Jemná struktura < 20um.

- 1,6 x kakao oproti normě EU.

- O 44 % méně přidaného cukru než norma EU pro mléčnou čokoládu.

- Jemná chuť kakaa: single origin a terroir specific Forastero, Trinitario-Criollo.

- Kakao "Grand Cru de Sambirano", severozápadní Madagaskar.

- Čerstvě zpracované na Madagaskaru.

- Vysoký obsah vlákniny.

- Vysoký obsah flavanolů / antioxidantů (ORAC).

- Bez přidaných aromat.

- Bez chemického zpracování .

- Žádná alkalizace. Zachování přírodních chutí a antioxidantů.

- Vegan.

- Použití: Pro čokoládovny, čokoládové cukrovinky, čokoládové nápoje, pečivo, polevy atd.

- Teplota: Teplota tání je 45 °C (mícháme, dokud se nerozpustí). Rozdělíme na 1/3 a 2/3. Předkrystalizujte 2/3 do dosažení teploty 28 °C, poté smíchejte s 1/3 a směs použijte při teplotě 29 °C. Teplota krystalizace: 27° C Indikovaná teplota použití: 29 - 31 °C.

- Rozměry balení 180 mm x 180 mm x 50 mm.

- Čistá hmotnost 1 kg ( 10 x 100 g).

Výživové hodnoty

Alergeny: výrobek je vyroben v továrně, která zpracovává mléko a kešu ořechy.

- Nutriční hodnoty na 100 g:

- Energie: 2502 kj/ 598 kcal

- Tuk: 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g

- Celkový obsah sacharidů včetně vlákniny: 45 g
z toho cukry: 35 g

- Bílkoviny: 6 g

- Sůl: 0,01g

Porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar.

Mezinárodní ocenění

- 1* - Great Taste Awards, 2019

- Bronz - European International Chocolate Awards, 2020

Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.
Výroba tree to bar čokolády

Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.

Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.

Co je to raise trade

Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa.

Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.

Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.

Karlík a továrna na čokoládu neexistuje

Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané peníze putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.

Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky jako například britskou značku Tosier Chocolatemaker nebo belgickou značku InCacao, kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).

Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.

Přečtěte si více k tématu

Ochutnejte pravou čokoládu od Chocolat Madagascar

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Chocolat Madagascar