0 %
(0 hodnocení)
Pražírna CoffeeDream 50 g arabika Kostarika 4
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Pražírna CoffeeDream 50 g arabika Kostarika 4
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Coffeedream Cascara Kostarika Sonora 01 50 g

Země původu: Costa Rica
Region: Alajuela, Grecia - Central Valley
Farma: Hacienda Sonora 
Producent: Diego Guardia
Odrůda: Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28
Nadmořská výška: 1200 - 1300 m n. m.
Zpracování: Naturální 
Sběry: řijen - březen
Velikost farmy: 100ha, oblast produkce cascary cca 45ha
Chuťový profil: Brusinky, med, šípek, hrozinky, čokoláda
Hacienda Sonora leží na úpatí sopky Poas. Farma funguje na 100% obnovitelné energii generované hydroelektrickým generátorem, který využívá energii řeky. Energie pohání mokré a suché mlýny a poskytuje bezplatnou elektřinu pro každého, kdo žije a pracuje na farmě. Celkově se Hacienda Sonora štědře podělila o svůj úspěch, vyplácela spravedlivé mzdy všem pracovníkům a posilovala místní komunitu.
Farma a její mlýn pokrývají přibližně 100 hektarů. Z toho je 45 hektarů věnováno zastíněné kávovníkové oblasti. Kávovníky jsou obklopeny exotickými stromy a další původní vegetací. Tato biologická rozmanitost podporuje zdraví půdy a udržuje půdu bohatou na živiny, která pomáhá pěstovat husté, lahodné kávové třešně.
Zbývající půda má divokou lesní rezervaci rostoucí na 35 hektarech a 20 hektarech pro cukrovou třtinu, která se na pozemcích Hacienda Sonora pěstuje více než 150 let.
Hacienda Sonora má svůj vlastní mikromlýn, který umožňuje farmě udržovat pozemky oddělené podle odrůd a vytvářet jedinečné microloty. Mlýn se nachází v centru, hned vedle tradičního mlýna na cukrovou třtinu, který se zachoval nedotčený více než 150 let.
Tato cascara pochází z přírodních káv zpracovaných v Hacienda Sonora. Po selektivním ručním sběru se zralé třešně omyjí v čisté vodě a poté se položí k sušení buď na vyvýšené záhony farmy nebo na její terasu, kde se často obracejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení. Po vysušení se káva Natural skladuje po dobu 2 měsíců, než se loupe v suchém mlýnu na farmě. Vysušené slupky jsou odstraněny a konzervovány jako cascara.
Příprava tradiční CASCARY: Ideální poměr přípravy Vaší cascary je 100ml vody = 5g CASCARY.  Cascaru zalejeme horkou vodou o teplotě 100 °C, lehce promíchat a necháme 10 - 15 minut luhovat a můžeme servírovat kávový čaj. Pro přípravu cascary je v tom to případě ideální FRENCH PRESS.
Poměry množství cascary a teploty vody, jsou více na Vás. Cascara si zaslouží experimentovat úplně stejně jako pražená zrnková káva. Množství i teplota vody, vždy ovlivní výslednou chuť osvěžujícího ovocného kávového čaje.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pražírna CoffeeDream
Hmotnost 50 g
Složení kávy arabika
Země původu Kostarika
Intenzita 4
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky