Popis
Coffeedream Guatemala Huehuetenango A63 100 g
Druh kávy: 100% ARABICAZemě: Guatemala
Oblast: HUEHUETENENGO
Metoda zpracování: mokrá
Odrůda: Bourbon, Catuai, Caturra, Typica
Pěstitelé: 4 farmáři
Nadmořská výška: 1.350 m.n.m.
Grade: SHB EP
Popis: Huehuetenango je jednou ze tří nevulkanických oblastí Guatemaly, zároveň je nejvyšším a nejsušším místem pěstování kávy, což z něj činí jedno z nejlepších míst propěstování kávy. Proudy horkého vzduchu se šíří z plání Tehuantepec v Oaxace v Mexiku a mísí se zde s chladným vzduchem sestupujícím z pohoří Cuchumatanes a vytváří mikroklima, které je chráněno před mrazem a umožňuje pěstování kávy až na 2 000 metrech nad mořem.
Extrémní odlehlost Huehuetenango vyžaduje, aby téměř všichni producenti zpracovávali vlastní kávu. Naštěstí má tento region velké množství řek a potoků, což producentům poměrně snadno dovoluje zřizovat mlýny ( zpracovatelské stanice ). Ještě více geografické podmínky Huehue pomáhají vytvářet výjimečné kávy s výraznou kyselinovou a ovocnou chutí. SHB (Strictly Hard Bean) specifikuje, že káva byla pěstována ve výšce nad 1350 metrů. (Tento termín je také synonymem pro SHG/Strictly High Grown, klasifikace, která je vyšší než HB.) EP (European Preparation) znamená, že zelená káva byla tříděna ručně, aby se odstranily všechny vadné zrna a cizí materiál.
Přispěli čtyři výrobci z regionu Huehuetenango k produkci této kávy: Lety Anzueto, z finca Isnul v La Democracia; Lety Perez, od finca Buenos Aires Huixoc v La Democracia; Rene Perez, z Finca La Reforma, v Cuilco; a Willy Perez z Finca Las Americas a Finca San Antonio, oba z nichž jsou v Agua Dulce.
Chuť a specifikace: mléčná čokoláda s ovocnou pomerančovou chutí, sirupové tělo se šťavnatou ovocnou aciditou
Poznámky ke cuppingu: známky javoru, pomeranče, mléčné čokolády a ovoce; sirupovité tělo, šťavnatá kyselost; sladké a složité
Parametry
Výrobce | Pražírna CoffeeDream |
Hmotnost | 100 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Guatemala |