Popis
COFFEEDREAM Káva EKVÁDOR GALAPAGOS San CRISTOBAL pražení Káva 100 g
EKVÁDOR GALAPAGOS San CRISTOBAL - ORGANICZemě: Ekvádor
Oblast: San Cristobal, Galápagos
Farma: Hacienda El Cafetal
Nadmořská výška: 130 - 350 m n. m
Odrůda: Bourbon
Druh: 100% arabica
Zpracovává se: vyprané
Tělo: intenzivní
Kyselost: citrusová
Profil chuti: intenzivní aroma s plným tělem a bohatou chutí, sladko-kyselkavé tóny po citrusech a čokoládě.
Popis
Pro náročného labužníka jedna z nejneobvyklejších káv na světě pochází z Galapágských ostrovů, které jsou proslulé svým jedinečným zvířecím světem a nacházejí se 1000 km od západního pobřeží Jižní Ameriky. Leží v Tichém oceánu a od 19. století patří Ekvádoru.
V roce 1879 jistý Manuel J. Cobos zasadil spolu s francouzskými agronomy poprvé kávu na ostrově Chatham, dnešním San Cristóbal. Byly to rostliny Arabica typu Bourbon, které byly již dříve dovezeny z francouzských kolonií. Je téměř neuvěřitelné, že tyto kávovníky, které byly vysazeny přibližně před 120 lety, dodnes produkují vynikající kávová zrna. Obvykle kávové keře mají životnost 30 až 40 let.
Dnes se na Galapágách vyrábí asi 6000ks 50kg pytlů kávy, z nichž 3000 pochází z ostrova San Cristóbal. Kvůli studenému Humboldtově proudu přicházejícímu z Antarktidy je podnebí mírné oceánské a přináší tropický déšť na jižní svahy ostrovů mezi lednem a květnem. Kávovníky rostou na relativně mladé a výživné vulkanické půdě.
Zcela neporušený ekosystém a jedinečné mikroklima – jakékoli použití pesticidů, fungicidů, herbicidů a chemických hnojiv je zakázáno – umožňuje produkci vynikající biologické kávy.
Galapágská káva roste ve stínu stromů (jako avokáda, guavy a pomeranče).Do hnoje se používají pouze organické látky, které se přirozeně vyskytují. Všechny tyto faktory činí tuto „ostrovní kávu“ jedinečnou.
CZ-BIO-002
Parametry
Výrobce | Pražírna CoffeeDream |
Hmotnost | 100 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Ekvádor |
Kyselost | 2 |
Intenzita | 4 |