0 %
(0 hodnocení)
Oyster rybí
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Oyster rybí
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Oyster brand rybí omáčka 200 ml

Rybí omáčka
Obecné informace
Rybí omáčka je základní ochucovadlo v jihovýchodní asijské kuchyni. Má tmavě hnědou barvu a intenzivní, slanou chuť. Vyrábí se fermentací ryb nebo krevet s mořskou solí. Přestože má výrazné aroma, dodává pokrmům jemnou, komplexní chuť.
Původ a historie
Rybí omáčka má kořeny ve starověkém Římě, kde se vyráběla pod názvem "garum". V jihovýchodní Asii se její výroba rozšířila před více než 2000 lety. Dnes je neodmyslitelnou součástí kuchyní Vietnamu, Thajska, Kambodži a dalších zemí regionu.
Zajímavosti

V některých regionech se rybí omáčka používá jako náhrada soli
Kvalitní rybí omáčka zraje až 18 měsíců
Obsahuje vysoké množství bílkovin a vitamínu B12

Tipy na použití
Rybí omáčka se hodí do mnoha pokrmů:

Jako součást zálivek a dipů
Pro ochucení polévek a omáček
Při smažení rýže a zeleniny
Do marinád na maso

Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží otevřená rybí omáčka?
Při správném skladování v chladu vydrží otevřená rybí omáčka až 6 měsíců.
Je rybí omáčka vhodná pro vegetariány?
Ne, klasická rybí omáčka není vhodná pro vegetariány. Existují však rostlinné alternativy vyrobené z hub nebo sóji.
Shrnutí
Rybí omáčka je nepostradatelnou přísadou asijské kuchyně. Díky své bohaté historii a komplexní chuti dodává pokrmům autentický nádech. I když může být její aroma zpočátku intenzivní, při správném použití dodá vašim jídlům nezaměnitelnou hloubku a chuť. Návod k použitíPoužívá se k dochucování polévek, mas, drůbeže, mořských živočichů a zeleniny. V asijské kuchyni často nahrazuje sůl.Složeníančovičky, sůl, cukrAlergieryby
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Oyster
Druh rybí
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky