Bonomi Savoiardi dlouhé piškoty Dolci di Montagna 400 g
Savoiardi cukrářské piškoty DOLCI DI MONTAGNA 400g Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků. TRVANLIVÉ PEČIVO Složení Pšeničná mouka, cukr, vejce, kypřící látky (hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný), glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl. Alergenní informace Obsahuje pšenici a vejce. Může obsahovat sóju. Země původu Itálie Výživové údaje ve 100g Energetická hodnota 1599 kJ/378 kcal Tuky 3,8g z toho nasycené mastné kyseliny 1,1g Sacharidy 77g z toho cukry 42g Bílkoviny 8,5g Sůl 0,25g Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy. RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob 400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi 5 vajec 5 lžic cukru krupice 500g smetanového krému mascarpone 2 velké šálky studené silné černé kávy Amaretto nebo jiný likér Práškové kakao Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou. Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.