0 %
(0 hodnocení)
Jan Jílek české 2001 Fontána 232
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Jan Jílek české 2001 Fontána 232
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Učebnice zavařování a konzervace

Kniha se podrobně věnuje zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny v domácích podmínkách. Zaměřuje se na způsoby, jak lze rychle, šetrně a ekonomicky zpracovat přebytek zahradní produkce, jak prodloužit trvanlivost, svěžest a nutriční hodnotu rychle se kazících plodů téměř až do nové sklizně. Do detailu se seznámíte s přípravou nálevů kompotů a sterilované zeleniny, se zvláštními sterilizačními režimy pro jednotlivé druhy ovoce a zeleniny. Autor fundovaně pojednává také o chemickém složení poživatin a jejich významu pro výživu lidského organizmu, popisuje změny jejich chemického složení během zrání a skladování a taktéž upozorňuje na řadu vnějších vlivů, které mají pro uchování kvalitativních vlastností konzervovaných plodů klíčový význam.

Vhodné i pro diabetiky
Zobrazit více

Parametry

Autor Jan Jílek
Jazyk české
Rok vydání 2001
Výrobce Fontána
Počet stran 232
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky