Popis
Radegast Ryze Hořká 12° 30 l (sud)
Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast, bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu a velmi rychle si získalo mnoho příznivců. V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu. Chceme dostát našemu závazku, že „Život je hořký. Bohudík.“ A opět se tedy musíme odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo, plnější a více hořké. Naše rozhodnutí podpořil i úspěch sezónních nabídek, jako byla piva Radegast Extra Hořký, Temně Hořký či Fajront.[Radegast Ryze Hořká 12]
K vaření nového ležáku používáme tři druhy chmele z moravských chmelnic. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví. Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením. Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo.
Do nového piva dali nošovičtí sládci veškerý svůj um, zkušenosti a kus svého srdce. Slova hlavního autora receptury a ředitele pivovaru Radegast Ivo Kaňáka hovoří za vše: „Je to nejlepší pivo, jaké jsme kdy uvařili.“
Parametry
Značka | Radegast |
Objem | 30 l |
Druh balení | sud |
Stupňovitost | 12° ° |
Obsah alkoholu | 5 % |
Výrobce | Plzeňský Prazdroj |
Barva | světlá |
Druh piva | ležáky |
Země původu | Česká republika |
Způsob kvašení | spodně |