Popis
Cafflano Kompresso
> Cafflano® Kompresso je nejkompaktnější a nejlehčí přenosný autentický „espressovar“ na světě.> Tento kávovar používá hydraulický systém, který je v souladu s Pascalovým principem a posiluje sílu extrakce espressa.
> Kávovar je navržen tak, aby udržoval vysoký tlak nad 9 barů, a to dokud není extrakce dokončena.
> Cafflano Kompresso v sobě obsahuje všechny potřebné části pro přípravu kávy včetně pěchovadla, k přípravě vám bude stačit pouze horká voda a mletá káva.
PŘÍPRAVA:
Množství kávy: 12 gramů (jedna Cafflano odměrka)
Hrubost mletí: Jemně až velmi jemně
Množství vody: 50 ml (po rysku 50) - výsledné kávy bude cca 25 ml
Teplota vody: 94 - 96 °C (světlejší káva - nižší teplota, tmavší káva - vyšší teplota)
- Do sítka nasypejte kávu a opatrným poklepem dlaní ji zarovnejte
- Kávu utemprujte (utlačte) červenou odměrkou
- Sítko s kávou umístěte na spodní plastovou průhlednou nádobku (podle drážek v nádobce)
- Vrchnií sítko umístěte do plastového průhledného válce a válec našroubujte na spodní sítko
- Do válce nalijte vodu po rysku 50
- Na válec nasaďte černý píst a začněte stlačovat
- POZOR!! Píst stlačujte tak, že tlačíte prsty proti sobě, ne pístem proti stolu (Nádobka na kávu je plastová a mohla by praskout)
- Protláčejte po dobu 20 - 30 s (do doby, než černý píst přestane klást odpor vašemu tlaku)
- Sundejte plastovou nádobku s kávou
- Káva je svojí chutí velice podobná espressu z profesionálního kávovaru. Káva je silná, výrazná a podtrhává aciditu kávy. Káva je mnohdy lepší než z kávovaru, protože je protlačována vrstvou vzduchu, který ji činí sladkou.
- Kávu lze pít i s mlékem.
Parametry
Výrobce | Cafflano |
Materiál | plastové |
Barva | černé |