0 %
(0 hodnocení)
Zwilling
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Zwilling
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Zwilling Twin Chef bambusový blok s noži 34931-003 8 ks

Zwilling Twin Chef bambusvý blok s noži, 8 ks

Exkluzivní set kuchyňských nožů od Zwilling J.A. Henckels obsahuje: blok na nože z bambusového dřeva, špikovací, kuchařský, plátkovací, univerzální nůž, nůž na chléb, ocílku a nůžky.

Balení obsahuje:
- dřevěný blok na nože (na uložení 5 ks nožů, ocílky a kuchyňských nůžek)
- špikovací nůž, 10 cm
- kuchařský nůž, 20 cm
- univerzální nůž, 13 cm
- plátkovací nůž, 16 cm
- nůž na chléb, 20 cm
- ocílka
- univerzální nůžky z nerezové oceli 

- Špikovací nůž - Malý, lehký a naprosto univerzální nůž se štíhlou, od středu prohnutou čepelí. Hodí se k celé řadě kuchyňských úkonů od krájení přes čištění až po špikování masa. Délka ostří 10 cm.
- Kuchařský nůž -  Nepostradatelný pomocník pro širokou škálu úkolů. Je ideální pro přípravu ryb, masa, drůbeže i pro přípravu vegetariánských receptů. Usnadní vám krájení a řezání bezpočtu nejrůznějších surovin. Jeho dlouhá čepel jej předurčuje ke zpracování větších surovin - pokrájení velkých kusů masa na drobné kousky, nebo pokrájení zeleniny. Délka ostří 20 cm.
- Univerzální nůž - Středně velký nůž a vroubkované ostří slouží pro snadné a perfektní krájení jak pečiva, tak i měkkého ovoce a zeleniny, sýru i uzenin. Délka ostří 13 cm.
- Plátkovací nůž - Nůž pro snadné a přesné krájení tenkých plátků různých druhů masa (salámu, pečeně). Délka ostří 16 cm.
- Nůž na chléb - Vroubkované ostří slouží ke snadnému krájení chleba. Délka ostří 20 cm.
- Ocílka - s pochromovaným pláštěm, rýhovaný povrch umožňuje snadné broušení nožů.
- Univerzální nůžky z nerezové oceli. 

Řada nožů TWIN Chef

Kolekce nožů TWIN Chef je perfektní volbou pro všechny kuchaře - profesionální i nadšené hobby kuchaře. Osvědčená německá ocel té nejvyšší kvality v tradičním a prověřeném designu nožů. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli bez svárů či spojů. Jsou dokonale vyvážené a práce s nimi je nejen snadná, ale i bezpečná. Ergonomicky tvarovaná rukojeť z odolné syntetiky dodává nožům moderní vzhled a zajistí, že vám ani mokrý nůž nevyklouzne z ruky.

- speciální směs nerezové oceli
- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ergonomická rukojeť z odolné syntetiky se 3mi nýty
- laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí  

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří. Skvělou volbou jsou prkénka Epicurean z recyklovaného dřeva zpevněná pryskyřicí.

Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou i brousky AnySharp.

Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože. 

Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zwilling
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky