100 %
(5 hodnocení)
G21 1200 W 30 l Displej Časovač
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(5 hodnocení)
G21 1200 W 30 l Displej Časovač
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

G21 Maestro WiFi

Ponorný pomalý vařič G21 Maestro je skutečným mistrem v sous-vide vaření ve vakuu

Je připraven pro každodenní bezpečné použití a vyladěný do nejmenších detailů.
Elegantní tělo se skládá ze dvou částí – ponorná část s vnitřní varnou spirálou a vrchní část s elektronikou a kulatým dotykovým displejem.
Pro bezpečné zavěšení sous-vide vařiče G21 Maestro na okraj varné nádoby jsme ponorný vařič vybavili háčkem s upínacím šroubem.

Displej G21 Maestro

Na kulatém dotykovém displeji sous-vide vařiče G21 Maestro vidíte zvolenou teplotu a dobu vaření/čas, zbývající do konce zvoleného programu.
Vše ovládáte buď pomocí pouhých čtyř dotykových plošek/tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21 Smart Home.

Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 Maestro

Mobilní apka G21 Smart Home pro sous-vide G21 Maestro je ve verzi pro chytré telefony s operačním systémem Android a iOS.
Aplikace i recepty v ní jsou v českém jazyce a instalace je absolutně snadná – z krabice nebo manuálu pro G21 Maestro si naskenujete QR kód a můžete začít vybírat recepty.
Podle zvoleného receptu pak jen připravíte suroviny a jediným kliknutím potvrdíte start, zbytek zajistí G21 Maestro.

Kouzlo WiFi ovládání – než se vrátíte z práce, bude oběd na stole

Díky promyšlenému zpracování a využití moderních technologií je ponorný sous-vide vařič G21 Maestro vybaven nejlepší elektronikou a je schopný postarat se o přípravu jídla i v době, kdy vy jste mimo domov.
Příklad: Vložíte do hrnce s vodou zavakuované suroviny a odejdete do práce nebo na výlet.
Cestou si na mobilu zvolíte recept a pošlete přes apku pokyn do sous-vide G21 Maestro.
Po návratu můžete prostírat.

Domů i pro restauraci

Chytrý vakuový vařič G21 Maestro můžete využít jak pro vaření doma, tak i pro přípravu jídel v restauraci.
I když se to nezdá, šetří pomalé vaření čas – podle zvoleného receptu může pracovat, zatímco vy se zabýváte něčím jiným.
Klidně i přes noc nebo v době, kdy jste mimo domov.
Sous-vide vaření se už naučily využívat i restaurace které chtějí dopřát svým hostům jen to nejlepší – dokonale šťavnaté steaky nebo voňavou zeleninu s plnou chutí a maximem živin a vitamínů.
Každý kuchař ví, že připravit správný steak není vůbec snadné. Od teď to ale, díky sous-vide G21 Maestro, zvládne i začátečník!

Sous-vide vaření se stalo symbolem dokonalosti. Proč?

Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba vejce naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled zdá.
Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu se vám podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v nejlepších restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová nádhernou přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné. Pak už je jen dokončíte na pánvi podle vlastní chuti. Medium, rare, well done? Se sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde o drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí.
Zelenina bude i po přípravě jemná a aromatická chutí i vůní.
„Na hniličku” uvařené vejce už nebudete muset krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.

Co je sous-vide vaření

Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při nižších teplotách, než je teplota bodu varu. 
Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie, takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává. Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech, nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických látek. S tím dále souvisí také nízký úbytek hmotnosti.
Teplota se pohybuje níže než u ostatních kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních látek.
Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.

Zajímavost: V roce 1974 přišel šéfkuchař George Pralus na to, že zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá jídlu zachovat původní vzhled, pokrm pak zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší strukturu. Tehdy pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) ve francouzském Roanne, do které od té doby začaly proudit davy lidí.
Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři, postupně se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace. Dnes díky sous-vide vařiči G21 Maestro můžete objevit kouzlo vakuového vaření i vy a dopřát si tak dokonale připravená menu.
Základní přednosti přístroje Sous-vide G21 Maestro

Minimální změny v upravované potravině 
Maximální zachování přirozené chuti, vůně i textury
Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
Nižší degradace nutričních látek
Snadná příprava – pokud máte zavakuované suroviny zamražené, vložíte jen příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a připraví sous-vide metodou
Delší trvanlivost surovin – čerstvé zavakuované potraviny před vařením vydrží v chladničce až pět dní
Zobrazit více

Parametry

Výrobce G21
Příkon 1200 W
Objem nádoby 30 l
Displej ano
Časovač ano
Nastavitelná teplota ano
Wi-Fi ano
Mobilní aplikace ano
Funkce udržení teploty ano
Zobrazit více parametrů
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky