Popis
Kaffia tamper 49mm flat ořech
Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je tamper neboli pressovač (pěchovadlo na kávu). Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité. Správně by měla být káva stlačena silou 20kg. Pokud nevíte, jak taková síla vypadá, stačí si na kuchyňský stůl postavit domácí váhu a s tamperem v ruce se do ní opřete. Snadno tak zjistíte, jak vypadá síla 20kg. Pokud kávu stlačíte menší silou, bude espresso vytékat příliš rychle a naopak, pokud utlačíte kávu silou větší, bude espresso vytékat příliš pomalu.Určitě doporučujeme tampery kovové, těžké, práce je s nimi velice příjemná.
Profesionální tamper flat má plochou kovovou základnu a ergonomickou dřevěnou rukojeť a jeho váha je 267g.
Při nákupu tamperu je důležité vědět, jaký průměr má páka vašeho kávovaru. Tento tamper má průměr 49mm.
Materiál: nerezová ocel, dřevo
Hmotnost: cca 267g
Výška: cca 90mm
Průměr:49mm
Parametry
Výrobce | Kaffia |