Popis
Tekon Trepsan Profi 3l Nejsilnější
Trepsan Profi je nejsilnější variantou z trojice produktů Trepsan (Klasik, Forte, Profi). Je vhodný pro problematické potravinářské provozy, které mají složitý odpadní systém s lapačem tuku a pro nárazově přetížené domácí čistírny vod nebo v ČOV v havarijním stavu.Trepsan Profi je s úspěchem dávkován v mlékárnách, masnách, drůbežárnách, konzervárnách, čokoládovnách, škrobárnách, tukových závodech, hotelích, restauracích, horských chatách, obcích apod.
Trepsan Profi rozpouští tuky v odpadních systémech provozoven. Je to směs mikroorganismů, jejímž působením se z tuků, pevných usazenin a kalů stává odpadní voda. Zabraňuje také tvorbě usazenin a zlepšuje práci čistírny odpadních vod a šetří čas a finance za nutnou údržbu a nefunkčnost.
Trepsan Profi doporučujeme pro:
- Horské chaty, profesionální kuchyně, větší provozy
- Obecní čistírny odpadních vod
- ČOV v havarijních stavech (zakalené, ucpané odpady, nefunkční)
Jedná se o koncentrovanou biologicky aktivní směs vybraných druhů enzymů s vysokou štěpící aktivitou pro rozklad organických látek jako jsou rostlinné i živočišné tuky, bílkoviny, škroby, sacharidy a celulóza. Pro rozložení usazenin, tuků nebo fekálií se jednoduše nalije do odpadních systémů.
- Doplňuje kulturu bakterií po zátěži nebo výpadku
- Účinně rozkládá tuky v kuchyňských odpadech
- Znásobuje množství bakterií, které jsou v čistírně od nastartování
- Prodlužuje životnost čistírny odpadních vod
- Jednoduchá aplikace pouhým nalitím
- Výrobek je netoxický, nepoškozuje armatury ani jiné materiály
- Podporuje separaci kalu a rozkládání usazenin i staršího data
- Snižuje zápach a pěnivost
- Šetří finance a čas za nutnou údržbu a vyčistění ČOV
- Tekuté bakterie do ČOV
Trepsan zvládne udržet správný chod čistírny, i když použijete menší množství chemických čistících prostředků. Přesto doporučujeme používat ekologické čistící prostředky.
Aplikace
Trepsan Profi je ideální aplikovat do vstupu odpadního systému, kde už v začátku rozkládá tuky a tím předchází ucpávání potrubí. Výrobku nevadí ani protékající voda, protože se okamžitě naváže na nečistoty i staršího data.
Výrobek je netoxický, ekologický, nepoškozuje životní prostředí, armatury ani žádné jiné materiály.
Kalové hospodářství a rozpouštění tuků
Trepsan Klasik také pomáhá stabilizovat čisticí efekt v biologických ČOV (snižuje CHSK, BSK 5, NL, EL). Zlepšuje kalové hospodářství (podporuje separaci kalu). Redukuje patogenní a hnilobné baterie, snižuje emisi plynů a znásobuje množství bakterií, které jsou v čistírně odpadních.
Rozpouští tuky v profesionálních potravinářských provozech s lapačem tuku
Trepsan využívá mnoho obcí, horských chat, cukráren, restaurací apod. aby správně splňovaly legislativu životního prostředí.
Je pomocníkem proto, aby se provozovatel nedostal do konfliktu s příslušným vodohospodářským orgánem, hygienou, ČOI apod.
Působí i v žumpách a septicích
Trepsan Forte funguje výborně i pro žumpy a septiky, kde rozkládá fekálie na tekutinu, výrazně snižuje zápach a několikanásobně prodlužuje dobu vývozu jímky.
Trepsan Profi nabízíme i v jiných baleních
1 litr
5 litrů
10 litrů
Dávkování:
Rodinný dům
100 ml 1x - 2x týdně
Malý a střední provoz
Startovací dávky 100-300 ml 1x denně
Udržovací dávky po měsíci 100-200 ml 1x-2x týdně
Velký provoz
Startovací dávky 500 ml 1x denně
Udržovací dávky po měsíci 500 ml 1x týdně
Velká čistírna
100 osob 1000 ml 1x týdně (cca 5-10 ml na osobu - více, či méně podle osob)
- Dávkování upravte dle stavu a velikosti čistírny odpadních vod nebo septiku.
- Pokud při stávajícím dávkování funguje ČOV perfektně, můžete snížit množství přípravku, ale dolévejte pravidelně.
- Při havarijním stavu na počátku dolévejte přípravek častěji.
Nejosvědčenějším způsobem zahájení dávkování přípravku je aplikace do nejvíce zatěžovaných vpustí (kuchyně, koupelna).
Později střídáme vpustě, abychom dávkováním obsáhli celý odpadní systém a zamezili tím ucpávání systému.
Když nebudete několik týdnů (cca více než 3 týdny) Trepsan aplikovat, začněte znovu startovací dávkou.
Balení: 3l
Parametry
Výrobce | Tekon |