90 %
(1 hodnocení)
Sunfood 50 g Sunfood
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
90 %
(1 hodnocení)
Sunfood 50 g Sunfood
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Sunfood Bio Kuzu kořenový škrob 50 g

Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních problémech,vysokých horečkách. Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel.Např. polévek a omáček. Může se také použít do různých pudingů, dezertů.

Kuzu se při zahušťování smíchá s potřebným množstvím studené vody a vleje se do připravovaného pokrmu. Nevaří se.

Návody k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední. Lžičku kuzu rozmícháme v trošce studené vody, nalijeme do vařící vody a vaříme za stálého míchání, až se tekutina zprůhlední. Podáváme vlažné 2x - 3x denně, vždy mimo jídlo (půl hodiny před nebo hodinu po jídle).

Můžeme z něj také připravit léčivý nápoj: dospělý- 1 lžíci rozmícháme v hrnku studené vody.

po rozmíchání dáme cca 1 lžíčku umepasty a přivedeme do varu a ochutíme cca 2 kapky sojové

 omáčky. Po dosáhnutí varu vypneme. Nápoj se pije teplý (1-2 denně).

Děti ho můžou také, ale v poloviční dávce.

Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem. V kuchyni je využívaný jako velmi kvalitní škrob, který je k tělu nejšetrnějším možným zahušťovadlem na našem trhu, navíc v BIO kvalitě.
Zobrazit více

Parametry

Značka Sunfood
Hmotnost 50 g
Výrobce Sunfood
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky