Popis
Ovocňák mošt jablko a červená řepa 200 ml
Čistá ovocná šťáva bez přidaného cukru či konzervantů. Chuť jednotlivých šarží se může lišit v závislosti na použitých odrůdách jablek. Nejčastěji zpracováváme odrůdy Golden Delicious, Idared, Fuji, Pinova...Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy.
Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol.
Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty. Z tohoto důvodu lze hovořit o jablku jako o ideálním dodavateli energie.
Jablka jsou naše nejvýznamnější domácí ovoce. Volně rostoucí jabloně dosahují výšky až 10 m. Existuje téměř 2000 kulturních odrůd jabloní. Jablka se už v 16.století od nás vyvážela do ciziny. Jablko téměř neobsahuje bílkoviny, avšak mnoho vody, málo sacharidů a stopových prvků, zato sestává až 30% z pektinu, účinné vlákniny.
Červená řepa obsahuje mnoho pektinu, který podporuje vylučování cholesterolu, olova a radioaktivních látek. Má poměrně vysoký obsah bílkovin s cennými aminokyselinami. Ze známých druhů zelenin má nejvyšší obsah železa a mědi. Má vysoký obsah zinku, jódu a manganu, najdeme v ní draslík, hořčík i fluor, kobalt, lithium a vanad.
Balení: 200 ml s brčkem
Skladujte v teplotě 0-25 ´C.
Minimální trvanlivost 12 měsíců od data výroby.
Energetická hodnota ve 100 ml produktu = 182 kJ / 43 kcal
Bílkoviny = 0,81 g
Sacharidy = 9,90 g
Z toho cukry =9,32 g
Tuky = 0,1 g
Vláknina = 0,1 g
Sůl = 0,05 g
Více o produktu Ovocňák v tomto odkazu
Parametry
Výrobce | Ovocňák |
Příchuť | jablko |
Objem | 0.2 l |