96 %
(93 hodnocení)
Lyofio jahoda 100 g Lyofilizované plátky
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
96 %
(93 hodnocení)
Lyofio jahoda 100 g Lyofilizované plátky
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Lyofio Mrazem sušená jahoda plátky 100 g

Koupit čerstvé jahody, které jsou sladké a voní létem, se jen tak nepoštěstí. Jahody se rychle kazí, a proto se obvykle trhají nezralé, aby vůbec přežily cestu do obchodu. U lyofilizovaných jahod je to jinak. Hoví si na sluníčku až do chvíle, kdy jsou krásně červené. Sušení mrazem z nich odebere vodu, ale vše ostatní zůstává – výrazná chuť, omamná vůně i zářivě červená barva.

Lyofilizované jahody si zachovají většinu živin, vitamínů a minerálních látek. 1 kg lyofilizovaných jahod se vyrobí z přibližně 10 kg čerstvých plodů – v každém 100 g sáčku se tedy ukrývá asi kilo čerstvých jahod. I mimo sezónu tak budete mít postaráno o přísun vitamínů, a obvykle levněji ve srovnání s čerstvými plody.

Jak si vychutnat lyofilizované jahody?

Lyofilizované jahody můžete křupat jen tak samotné. Plátky se perfektně hodí jako svačina na výlety. Jsou lehoučké a nezkazí se ani v horku. Použijte je jako přísadu při vaření a pečení. Lyofilizované plátky jahod ozdobí dezerty a dodají svěží ovocnou chuť müsli nebo granole.

Náš tip

Děti milují plátky lyofilizovaných jahod. Možná ještě víc než čerstvé jahody, protože ty lyofilizované v puse zábavně křupou. Dopřejte dětem zdravou mlsku bez přidaného cukru, na sladkosti už ani nepomyslí.

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů

- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.

- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).

- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.

- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.

- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované plátky jahod na Lyofio.cz

- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru

- pořádně velké plátky ovoce, žádná drť

- úžasně křupavá textura

- znovuuzavíratelný obal

 

Země původu: mimo EU

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g

Vlhkost
≤5 %

Tuky (%)
1,4

  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%)
0,1

Protein (%)
4,7

Vláknina (%)
13

Sacharidy (%)
87,5

  -> z toho cukry (%)
77

Energie
384,8 kcal / 1619 kJ
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Lyofio
Druh jahoda
Hmotnost 100 g
Lyofilizované ano
Forma plátky
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky