Popis
BROWIN 330339
Zahradní elektrická udírna dragON Wood 100 E s generátorem kouře dragON Jet 1 je univerzální, kvalitní sada určená k uzení, sušení, ohřívání nebo pečení masných výrobků, ryb a sýrů.Díky této moderní udírně s prostornou a vysokou dřevěnou komorou můžete připravovat mimo jiné: vynikající šunky, klobásy, pstruzi, losos a domácí sýry. Dodáte jim jedinečné aroma a chuť. Sada zajišťuje pohodlí při používání a vynikající kulinářské výsledky. Stačí připojit udírnu, na displeji nastavit teplotu a dobu uzení a spustit generátor kouře.
Uzení za tepla a za studena - profesionální udírna, ideální pro uzení ve všech variantách: studená, teplá i horká, stejně jako pro pečení a sušení díky vestavěnému konvekčnímu ventilátoru (ventilátoru).Kvalitní externí ovladač s časovačem - umožňuje přesně regulovat teplotu uvnitř komory a sledovat ji na displeji. Na ovládacím panelu můžete pomocí časovače zvolit nepřetržitý nebo časovaný režim provozu topení (až 4 hodiny).Inovativní elektrický generátor kouře dragON Jet 1 (patent Brwin) - zajišťuje optimální distribuci kouře.Vše v jednom, kvalitním setu - udírna z výběrového, leštěného smrkového dřeva, otevírací stříška, stabilní kovová kostra, topeniště, rošt, trámy a háky, vyvíječ kouře s elektrickým čerpadlem a štěpky.Efektivní ohřívač s konvekcí - tato udírna vyčnívá z nabídky jiných výrobců, mimo jiné: konstrukční řešení, které zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty po celé komoře a účinně chrání ohřívač proti silným nečistotám.Velká kapacita a vysoká komora - kapacita 200 L umožňuje bez problémů udit 15-25 kg masa a výška komory 100 cm (bez stříšky) je ideální pro uzení dlouhých klobás a dlouhých ryb.
To je naše odpověď na očekávání těch, kteří hledají spojení výhod tradiční dřevěné udírny s možnostmi univerzální a moderní elektrické udírny. Potřeby zákazníků a zkušenosti našich specialistů se odrážejí v tomto inovativním produktu Browin. Síla draka v nové verzi!
S touto sadou je uzení dětskou hrou a zároveň si můžete užívat plně profesionální výsledky!
Udírna je vybavena účinným konvekčním ohřívačem. Je umístěn na zadní stěně komory a zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty po celé komoře za všech podmínek. Samotné topidlo navíc není tak zašpiněné plazmou z uzených produktů jako v udírnách jiných výrobců. Konvekce urychluje proces uzení a zajišťuje, že se kouř dokonale dostane i k těžko dostupným a těsně umístěným uzeným masům. Umožňuje také rychle a efektivně sušit maso, uzeniny a ryby, což je velmi důležité v procesu profesionálního uzení.
Kvalitní externí ovladač s časovačem vám umožní přesně regulovat teplotu uvnitř komory a sledovat ji na displeji. Na ovládacím panelu lze zvolit režim trvalého provozu ohřívače nebo režim časovače, díky kterému se udírna po nastavené době vypne. Časovač můžete nastavit až na 4 hodiny.
Do udírny jsme nainstalovali sondu, díky které regulátor udržuje nastavenou teplotu uvnitř komůrky po celou dobu uzení, bez nutnosti neustálé kontroly teploty a změny výkonu ohřívače během procesu uzení.
S komorou o objemu 200 l snadno vyudíte 15-25 kg masa. Vzhledem k velké výšce komory (100 cm bez střechy) je udírna ideální pro uzení jak dlouhých klobás, tak dlouhých ryb.
Mezi přednosti této udírny patří její pevná konstrukce, která využívá vybrané, leštěné, přírodní dřevo. Udírna je vyrobena ze smrkových desek. Otevírací stříška je namontována na pantech, díky čemuž je velmi snadné umístit dávku dovnitř udírny. Přístup do udírny jak dvířky, tak střechou je velmi praktické a pohodlné řešení. Konstrukce komory je vyztužena silnými příčníky. Dvířka udírny jsou namontována na pevných pantech s práškovým nástřikem.
Dřevěná udírna se bude skvěle hodit do domácnosti, zastřešené terasy nebo zahradního domku.
Do komory je osazena kovová základna s nožičkami - díky tomu je přístup do udírny v optimální výšce. Je to velmi pohodlné, není potřeba se ohýbat ani krčit.
Zdrojem kouře je na trhu unikátní generátor kouře s inovativním, patentovaným designem a účinným elektrickým čerpadlem. Zajišťuje optimální distribuci kouře. Čerpadlo s nastavitelným průtokem kouře je umístěno na základně tak, aby přenášelo své vibrace na válec. Dřevní štěpka díky tomu při spalování nevisí. Speciální adaptér umožňuje snadné a rychlé spojení generátoru kouře s udírnou.
Vyvíječ kouře pojme cca 450 g dřevěné štěpky. Toto množství poskytuje cca 3-4 hodiny. práce (v závislosti na nastavení průtoku vzduchu regulátorem čerpadla), bez nutnosti přikládání dřevní štěpky. Tento generátor umožňuje uzení za studena bez nutnosti dokupování a montáže dalších konstrukčních prvků!
Udírna
- s nainstalovaným ovladačem a časovačem
- se střechou a krbem (pro vlastní montáž)
vnější rozměry dřevěné udírny: 50 x 50 x 100 cm (bez stříšky)rozměry střechy s krbem: 53 x 58 x 28,5 cmsmrkové desky o tloušťce cca 2 cm
Prvky výbavy:
dřevěné trámy na zavěšení výrobků (6 ks)Kuřácké háčky typu S (5 ks)
Prvky pro montáž:
lišty na střechu (4ks)sada šroubů pro montáž krbu a střešních lišt (18 ks)střešní panty (2ks)sada šroubů pro montáž pantů (10 ks)Základna pro udírnu: ocel, 50 x 50 x 40 cmdragON Jet 1 generátor kouře s adaptérem, čerpadlem a hadicemiKuřáky (v balení generátoru kouře)Napájecí kabel
Instrukce:
do udírnypro generátor kouře s čerpadlemVýkon topení: 1500W
Praktické tipy:
Studené uzení
Obvykle probíhá při teplotě do 25⁰C a trvá několik hodin až 14 dní. V závislosti na potřebách se použije vhodná hustota kouře. Obvykle by rychlost jeho proudění měla být v rozmezí 6-15 m za minutu. Tento způsob uzení se používá především u produktů, které mají být dlouhodobě skladovány nebo zrát, protože kouř proniká do produktu hluboko a pomalu jej konzervuje. Uzená masa podrobená této metodě se suší rovnoměrně a účinek je vynikající i při dlouhodobém zrání.
Teplé/horké uzení
Jedná se o dopad na výrobek kouřem při teplotě nad 25⁰C. Jsou zde dva akceptované horní teplotní limity – uzení do přibližně 45⁰C se nazývá teplé uzení a do 60⁰C se nazývá horké uzení. V případě horkého uzení můžeme produkty upéct v samotné udírně, čímž se teplota v udírně zvýší až na 80-90⁰C.
V případě pečení můžete odpojit generátor kouře a ovlivnit produkt pouze teplotou.
Bez ohledu na to, jaký typ uzení si vyberete, pamatujte, že jde o konečný proces a základem je správná příprava výrobků k uzení a jejich velmi dobré vysušení před uzením (nebo sušením v udírně), což má velmi pozitivní vliv na kvalitu uzených mas a zabraňuje jejich překyselení.
Celkové rozměry:Délka: 81 cmŠířka: 63 cmVýška: 163 cm