0 %
(0 hodnocení)
Dortisimo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Dortisimo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Dortisimo SweetArt Glukózový sirup (200 g)

Základní surovina používaná v cukrářství. Jedná se o sacharidové sladidlo získané hydrolýzou pšeničného škrobu. Má podobu bezbarvého až lehce nažloutlého hustého roztoku s výraznou sladkou chutí, která je neutrální a tudíž neovlivňuje finální příchuť výrobku.Použití glukózy:
Jelikož má silnou antikrystalizační schopnost (zabraňuje cukru rekrystalizaci po jeho rozpuštění) nachází glukóza v cukrářství široké uplatnění.
 
- krémy - získají lepší konzistenci, jsou vláčnější a pomaleji vysychají
- mléčné a čokoládové potahovací a modelovací hmoty - zabraňuje jejich vysychání a zajišťuje elasticitu
- zmrzliny - zvyšuje nášleh a zlepšuje texturu
- karamel - zabraňuje rekrystalizaci cukrů
- bonbony a karamely - udržuje hladkou texturu
- pečivo, želé bonbony, fondány a čokoládové náplně - zadržuje vlhkost a v závislosti na jejím množství reguluje např. u bonbonů jejich konzistenci od měkké a žvýkavé až po tvrdou a křehkou
- trvanlivost - zadržováním vlhkosti ji zvyšuje
 
Výroba slaného karamelu:

220 g smetany na šlehání 35%
90 g glukózového sirupu
120 g krupicového cukru
8 g soli
100 g másla
Smetanu přivedeme k varu. Cukr, glukózu a sůl utavíme na karamel. Pak přidáme máslo a mícháme do rozpuštění. Přilijeme smetanu a krátce provaříme. Necháme vychladit v lednici kontaktně přikryté potravinářskou fólií.
 
Skladujte v suchu a při teplotě do 25°.
Složení: 100% glukózový sirup EAN: 5999578440859
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dortisimo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky