Popis

Grešík Citrusový pektin 70 g

Na výrobu zavařenin.(želírující látka)Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Hlavním zdrojem citrusového pektinu jsou výlisky (slupky) po vylisování citrusové šťávy z citrusových plodů. Největší obsah pektinu je v „bílých“ slupkách uvnitř citrusových plodů. Není to tedy tak, že by se loupala kůra z citrusů a vyráběl se z ní pektin.Na výrobu zavařenin.(želírující látka)Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Hlavním zdrojem citrusového pektinu jsou výlisky (slupky) po vylisování citrusové šťávy z citrusových plodů. Největší obsah pektinu je v „bílých“ slupkách uvnitř citrusových plodů. Není to tedy tak, že by se loupala kůra z citrusů a vyráběl se z ní pektin.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Valdemar Grešík
Hmotnost 70 g