Vitana Perníkové koření 23 g
Perníkové koření - Vyvážená směs mleté skořice, badyánu a hřebíčku sestavená podle originální receptury, která se výborně hodí k přípravě perníku. Používejte ji i k dochucení sladkého pečiva (medové perníčky, vánoční cukroví, buchty, koláče, atd.). Zavírací sáček nyní uchovává chuť a aroma, Bez přidaného glutamátu Složení: Skořice mletá, Koriandr mletý, Badyán mletý, Nové koření mleté, Hřebíček mletý, Anýz mletý, Muškátový ořech mletý, Muškátový květ mletý, Fenykl mletý Může obsahovat stopy sezamu, hořčice, celeru, mléka. Výživové údaje na 100g: Energie 1912 kJ/451 kcal Tuky 3,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g Sacharidy 74,8 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 4,8 g Sůl 0 g Recept na domácí perník: Ingredience: 165 g melasy, 65 g másla, 100 g hnědého cukru, 50 ml vody, 3 vejce, 300 g hladké mouky, kypřicí prášek do pečiva, 2 lžíce kořenicí směsi Perníkové koření Na malé pánvi rozehřejte melasu, až začne bublat. Pánev odstavte a vmíchejte máslo. Melasu dejte do mísy a elektrickým šlehačem smíchejte se směsí koření, hnědého cukru, kypřicího prášku a vody. Postupně vmíchejte vejce. Do směsi prosejte mouku a při nízké rychlosti šlehejte 1 minutu. Zvyšte rychlost a šlehejte další 1 minutu. Těsto nalijte do vymazané kruhové formy o rozměru 20 cm. Pečte cca 45 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Po upečení nechte perník 5 minut zchladnout, následně vyklopte. Skladování: Skladujte v suchu.