100 %
(1 hodnocení)
plnotučné
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(1 hodnocení)
plnotučné
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Quattrocolli Pecorino Romano D.O.P. 200 g

Jako základ se na výrobu sýra pecorino romano se používá čerstvé plnotučné ovčí mléko, většinou termizované. Solení probíhá ručně. Doba zrání činí minimálně 5 měsíců pro mladý sýr bez označení D.O.P. a 8 měsíců pro vyzrálý sýr a 12 měsíců pro velmi vyzrálý sýr. Pod tmavou ochrannou voskovou kůrou je bílé až lehce slámově žluté těsto, místy se v ní nachází drobná oka a má krystalickou strukturu. Vůně a chuť jsou silné a charakteristické a čím déle zraje, tím více nabírají vůně a chutě na intenzitě. Pecorino je velmi zdravý sýr s nízkým obsahem tuku v sušině (30%). Díky své drobivé struktuře je předurčen pro široké použití v Italské gastronomii. K tomuto sýru se nejlépe hodí červené víno z oblasti Lazio nebo ze Sardinie.
Zobrazit více

Parametry

Obsah tuku plnotučné
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky