Marlenka medový dort s vlašskými ořechy 800 g
Medové dorty MARLENKA® jsou vyráběny podle tradiční arménské rodinné receptury bez použití konzervačních látek a syntetických barviv.Jedinečná a nezaměnitelná chuť medového těsta se snoubí s lahodným karamelovým nebo mléčným krémem. Obdarujte své nejbližší nebo si dopřejte pohoštění pro sebe a vychutnejte si zázrak medu.Doba trvanlivosti: trvanlivost: 90 dní při teplotě 2 až 24 °CO výrobci: Medové těsto je vyrobeno z medu, který je vhodný pro výrobu medu: Historie medových dortů MARLENKA® je úzce spjata se zakladatelem společnosti Gevorgem Avetisjanem, který přišel do Frýdku-Místku z Arménie na přelomu tisíciletí. Z rodné země ho vyhnala válka a nestabilita, a tak přemýšlel, jak by se mohl uživit v České republice. Jako cizinec to neměl vůbec jednoduché.V těchto těžkých časech požádal svou sestru, aby mu upekla svůj oblíbený medový dort podle rodinného receptu. Odnesl ho do kavárny ke kamarádovi, který mu ještě téhož večera zavolal, že potřebuje další dorty a že by si jich chtěl nechat v budoucnu udělat víc.Díky vynikající chuti kombinace nadýchaného těsta a lahodného karamelového krému byl rodinný dort v okolí velmi oblíbený. Na počest matky a dcery byl medový dort pokřtěn jménem Marlenka. Medový dort MARLENKA® je vyráběn podle rodinné staroarménské receptury a dnes je již legendou. Na jeho výrobu se používají ty nejkvalitnější suroviny bez použití konzervačních látek a barviv. Charakteristickou a originální chuť dortu tvoří především nadýchané medové těsto, lahodný karamelový krém a kousky vlašských ořechů.Pro svou výjimečnou kvalitu byl oceněn značkou národní kvality KLASA. Medový dort Marlenka? s vlašskými ořechy - podle starého arménského rodinného receptu. Cukrový koláč s lehkou tukovou náplní (52 %)