0 %
(0 hodnocení)
Kasumi dřevo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Kasumi dřevo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Kasumi VG 10 PRO Nůž nakiri 17 cm

Extrémně ostrý japonský nůž typu nakiri je v zemi vycházejícího Slunce využíván především na rychlé, nenáročné porcování zeleniny a ovoce. I proto si získal širokou oblibu mezi vegetariány a vegany.
Každý jednotlivý nůž je výsledkem mistrovské práce z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslo a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli FC61 je zapouzdřeno ve 48 vrstvách oceli. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný vzor.
K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení mrazem, technika FRIODUR®. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí a odolností vůči korozi. Nůž je symetricky broušený do tvaru "V" v úhlu 19°. Každý kus je broušen ručně, a to tradiční technikou Honbazuke, prověřenou stovkami let praxe nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního brusného kamene a následně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Rukojeť je pak vyrobena z tmavého dřeva.

Extrémně tvrdé jádro z práškové oceli FC61
FRIODUR ® – unikátní způsob kalení mrazem
Damascénská ocel, vyrobená ze 48 vrstev
Klínový výbrus do tvaru "V"
Třífázové ruční broušení tradice Honbazuke
Ostří Katana Edge, dokonalé vyvážení
Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
Pohodlná rukojeť tvaru "D" z tmavého dřeva
Nerezová patka s logem
Doživotní záruka na výrobní vady čepele
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kasumi
Materiál rukojeti dřevo
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky