Popis
Olitalia Olej rýžový 1 l
Rýžový olej se vyrábí extrakcí z výživných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže. Olej se po tomto procesu rafinuje a výsledným produktem je volně tekoucí kapalina bez zakalení se zlatou barvou a neutrální chutí i vůní, které po zahřátí přechází jemně k oříškovým akcentům.Rýžový olej je 100% jednodruhový rostlinný olej s vynikajícími výživovými vlastnostmi. Je lehce stravitelný, plný vitamínů a omega mastných kyselin, jeho chuť i vůně jsou neutrální a perfektně se hodí jak do teplé, tak do studené kuchyně.
Oblíbený je zejména v Číně, Indii, Japonsku či Thajsku – odtud také pochází drtivá většina jeho produkce. V těchto oblastech je rýžový olej používán pravidelně, nejčastěji pak k přípravě smažených pokrmů. Ke smažení se hodí zejména díky výborné tepelné stabilitě, navíc se příliš neváže na připravované pokrmy.
Složení:
jedlý rostlinný rýžový olej
Jak používat:
Rýžový olej má lehce oříškovou příchuť a při smažení dodává pokrmům požadovanou strukturu a ideální barvu. Perfektně se hodí do pečiva, salátových zálivek, dipů, marinád a neocenitelný je i při pečení a grilování.
Použití na smažení, pečení, hluboké smažení a do salátových dresinků.
Nový a zdravý způsob přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí: Pro svou delikátní chuť a příjemné oříškové aroma se hodí na smažení s jeho vysokým bodem přepálení (až 250°C) a nízkou přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 3850 KJ / 921 kcal; Tuky: 100 g – z toho nasycené mastné kyseliny 24.3 g, mononenasycené mastné kyseliny 45.6 g, polynenasycené mastné kyseliny 30.1 g; Vitamín E: 38.3 mg; Gamma Oryzanol: 900 mg; Bílkoviny: 0 g; Sacharidy: 0g;
Balení:
500 ml
1000 ml
Skladování:
Skladujte při teplotě od 10 do 20°C
Země původu:
Itálie
Parametry
Výrobce | Olitalia |