Popis
Dr. Oetker Krtkův dort Black&White 435g
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Krtkův dort v černém trendy provedení. Exkluzivní limitovaná edice Krtkova dortu s intenzivním černám kakaem, bez přidaných barviv.Příprava a použití
Balení obsahuje:275 g směsi na korpus100 g směsi na náplň60 g čokoládových vločekK tomu přidáte:Na těsto: 100 g měkkého margarínu nebo másla, 2 vejce (velikost M), 75 ml mléka (7 polévkových lžic)Na náplň: 3 banány, 500-600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vodyVšechny druhy trub před pečením dobře předehřejte!Elektrická trouba: 170 °C 35 - 40 min.Horkovzdušná trouba: 150 °C 35 - 40 min.Plynová trouba: střední stupeň 35 - 40 min.Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!Doporučujeme kulatou dortovou formu ø 26 cm.1. Příprava těstaSměs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do misky. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme. Čas a teplota jsou uvedené v tabulce. Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.2. Úprava korpusuPo vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.3. Příprava náplně a zdobení dortuBanány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové kousky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v chladničce asi 3 hodiny ztuhnout.
Parametry
Výrobce | Dr. Oetker |