Popis
VALKNUT v prášku 500 g
Kyselina jablečnáKyselina jablečná je velice blízká kyselině citrónové, vitamínu C, který se přirozeně nachází v řadě potravin včetně zelených jablek. Nachází se v ovoci a nezralých hroznech (s vyzráváním se její obsah snižuje.) Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná je oznáčována jako E296.
Kde se přirozeně vyskytuje:
V ovoci, např. v meruňkách, ostružinách, borůvkách, třešních, hroznech, broskvích, hruškách a švestkách.
Nachází se také v některých citrusových plodech.
Kyselina jablečná a její využití:
Může být velice trpká a hořká a je mnoho let využívána na dochucení v řadě sladkostí. (Její kyselé chuti se využívá v cukrovinkách a kyselých bonbónech.)
V potravinách se používá směs D a L kyseliny jablečné.
Používá se dále jako regulátor kyselosti v nápojích a instantních směsích. Je ideální pro přípravu džusů, nealkoholických nápojů, moštů, vín a marmelád. Díky své kompatibilitě se všemi druhy příchutí vylepšuje chuťové vlastnosti.
V ČR je používání této látky povoleno ve všech potravinách vyjímajíc dětské výživy.
#ShowMore#
Složení:
Kyselina jablečná ( Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná)
Jemné granule téměř bílé barvy, bez zápachu.
Možné využití:
Pro potravinářské použití.
Do vína pro zvýšení kyselosti a intenzity chutě.(Používá se v kombinaci s kyselinou vinnou.)
V potravinách má všestranné využití. (nápoje, mošty, džusy, marmelády, cukroví, bonbony, ...).
Je stabilní a dobře rozpustná ve vodě.
Vhodnost použití a dávkování tohoto přípravku musí být odzkoušena výrobcem finálního produktu.
Kyselina jablečná se v potravinách používá jako ochucovací činidlo, které dodává jídlu lehce kyselou chuť.
Alergeny:
Neobsahuje
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota
1300kj
Energetická hodnota
300 kcal
Tuky
0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny
0 g
Sacharidy
0 g
Z toho cukry
0 g
Bílkoviny
0 g
Vláknina
0 g
Sůl
20 mg
Upozornění:
Způsobuje vážné podráždění očí, zabraňte styku s očima, kůží nebo oděvem. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. První pomoc při zasažení očí: Vypláchnout otevřené oči minimálně 10 minut a poradit se s lékařem.
Skladování:
Na tmavém, suchém a chladném místě mimo dosah dětí. Pro další použití balení důkladně uzavřete. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.