79 %
(15 hodnocení)
Diana Company vlašské ořechy 1000 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
79 %
(15 hodnocení)
Diana Company vlašské ořechy 1000 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Diana Company Vlašská jádra půlky 1 kg

Vlašská jádra půlky 1kg

Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?

Ořechy jsou úžasným zdrojem zdraví prospěšných látek, který můžete mít vždy po ruce, a zároveň výborně zasytí. Jsou zdravou a rychlou svačinkou, stačí si jen vybrat, které oříšky budou zrovna pro vaši rodinu ty pravé.

Všechny ořechy dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.

Věděli jste, že…

Ořešák začíná plodit až ve věku kolem 10 let?

Ořešák královský, resp. ořešák vlašský, pochází z Balkánu a Střední Asie, ale dnes je již rozšířený téměř po celém světě. Stromy dorůstají až do výšky 45 metrů a daří se mu na tmavých místech. Jadřince vlašských oříšků jsou schované ve tvrdé skořápce a stejně jako mandle či lískové oříšky tedy patří mezi skořápkové plody.

Proč právě vlašské ořechy?

Stejně jako jiné druhy ořechů mají i ty vlašské spoustu benefitů pro naše zdraví. Jsou velmi výživné, protože obsahují kvalitní tuky (nenasycené mastné kyseliny), bílkoviny a také spoustu vitamínů a minerálů.

Z mastných kyselin se v případě vlašáků jedná převážně o omega-3, které pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporují rozvoj mozku. Nemají tendenci se ukládat do tukových zásob, takže se nemusíte bát, že by těch pár oříšků denně mohlo uškodit vaší postavě- pokud je tedy nebudete jíst po kilech.

Ve srovnání s ostatními ořechy jsou navíc „vlašáky“ nejvýznamnějším zdrojem antioxidantů a mají protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Vlašské ořechy stabilizují hladinu tuků v krvi, cholesterol, krevní tlak a snižují riziko infarktu.

Alergikům zase pomáhají s astmatem, a protože posilují střeva, nepřímo také pozitivně ovlivňují imunitu, jelikož podle moderní medicíny imunita začíná ve střevech.

Jsou navíc vhodné i pro diabetiky trpícími druhým typem cukrovky – zvýšení hladiny hořčíku v krvi podporuje funkci inzulinu a tím lépe upravuje hodnoty krevního cukru.

Už pár oříšků denně při pravidelné konzumaci pozitivně ovlivní vaše srdce, pokožku, vlasy, nehty a také vaši ložnici, jelikož mají příznivý vliv na sexuální potenci. Obsažené živiny harmonizují lidskou psychiku a podporují tak v rodině dobrou náladu.

Svým tvarem a povrchem připomínají mozek, jehož činnost i činnost celé nervové soustavy díky obsahu zdraví prospěšných látek jednoznačně zlepšují. Obsahují totiž vitamíny skupiny B, omega 3, jód, selen a díky tomu jsou „vlašáky“ skvělým pomocníkem pro zajištění zdravého vývoje našich nejmenších.

Z vitamínů ve „vlašácích“ najdeme vitamín E, B1 či B6. Dále pak sůl, minerály jako hořčík, měď a zinek a také kyselinu listovou, kterou potřebují v pravidelných dávkách doplňovat především nastávající maminky.

Vlašské ořechy se třídí mnoha způsoby. Můžeme je rozlišovat podle barevnosti na extra světlé, světlé, světlé amber a amber. Dále pak podle počtu fragmentů na půlky (motýlci) čtvrtky (půlky půlek), osminky (půlky čtvrtek) a v neposlední řadě podle velikosti na baby, medium, large a jumbo.

Jak regenerovat vlašské ořechy?

Pokud chcete dosáhnout nejčerstvější chuti a lepší stravitelnosti ořechů, doporučujeme je před konzumací namočit na cca 10 hodin do vody. Během této doby je vhodné vodu alespoň jednou vyměnit a před použitím slít.

Zajímavou alternativou úpravy je pražení. Nechte ořechy rozvonět v troubě při teplotě 170 °C po dobu asi 15 minut, nebo je upražte na suché pánvi 3-5 min.

- Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
- Složení: jádra vlašského ořechu 100 %
- Návod na použití: Ořechy mají široké využití ve studené i teplé kuchyni. Jsou vhodné na vaření i pečení, ale hlavně jen tak na svačinu. Pro doplnění chuti a dalších živin je můžeme namixovat s jinými ořechy nebo sušeným ovocem a dětem tak vytvořit super výživnou a dobrou svačinku, která je vždy po ruce.
Vyrábí se z nich olej, mouka, pasta, máslo, jsou vhodné do müsli tyčinek, kaší, granoly, na pečení, nebo třeba do salátů. Na našem eshopu jsou dostání v mnoha velikostech i způsobech úpravy, stačí si jen vybrat.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)2738/654Bílkoviny (g)15,2Tuky (g)65,2Z toho nasycené mastné k. (g)6,1Sacharidy (g)14Z toho cukry (g)-Vláknina (g)6,7Sůl (g)0,02
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Diana Company
Druh vlašské ořechy
Hmotnost 1000 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky