Popis

Nominal Směs na chléb s chia semínky 0,5 kg

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota (Kcal)
344

Energetická hodnota (Kj)
1454

Tuky (g)
3
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
0

Sacharidy (g)
67
z toho cukry (g)
3

Vláknina (g)
9
Bílkoviny (g)
7

Sůl (g)
1
Hustota g/cm3
0.00

 

Popis

Víte, že se u nás upeče přibližně 1 milion kusů chleba denně? Ročně se pak u nás vyrobí přes 300 tisíc tun chleba. Spotřeba ve světě pak stoupá až k 350 milionům tun za rok, což chléb rozhodně řadí mezi hlavní denní suroviny. Pokud máte chuť na domácí chléb, určitě vyzkoušejte směs na chléb s chia semínky od Nominalu. Chia semínka obsahují velké množství vlákniny a navíc ještě omega-3 mastné kyseliny. No není to skvělé?

Něco o společnosti Nominal

Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s lněnou vlákninou, dále mouky, cereální kaše či mug cake. 

A jak se chléb s chia semínky připravuje?

- Směs na chléb, 500 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.

- Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.

- Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).

- Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním. 

- Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.

- Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.

-

Tip Veselé Veverky:

Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením či oříšky. Určitě doporučujeme chléb též posypat chia semínky.   
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nominal
Hmotnost 500 g
Bio ne