Popis

Nominal Bezlepková směs na chléb s lněnou vláklinou 0,5 kg

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota (Kcal)
0

Energetická hodnota (Kj)
0

Tuky (g)
0
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
0

Sacharidy (g)
0
z toho cukry (g)
0

Vláknina (g)
0
Bílkoviny (g)
0

Sůl (g)
0
Hustota g/cm3
0.00

 

Popis

Chléb, všestranná potravina, které se u nás upeče přibližně 1 milion kusů denně. Ať už chléb využijete k snídani s ořechovým krémem, k obědu jako přílohu třeba k polévce nebo k večeři s máslem a šunkou, vždy si pochutnáte. A pokud vyzkoušíte chléb s lněnou vlákninou od Nominalu, získáte chléb, který bude nejen bez lepku, ale i bez přídavku mléka, vajec, aromat, umělých barviv či konzervantů, což ocení nejen lidé s potravinovými alergiemi. 

 

Něco o společnosti Nominal

Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s pohankovou vlákninou, dále mouky, cereální kaše či mug cake. 

 

A jak se chléb s lněnou vlákninou připravuje?

- Směs na chléb, 475 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 13-15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.

- Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.

- Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).

- Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním.

- Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.

- Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.

 

Tip Veselé Veverky:

Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením či oříšky. My máme nejraději chleba s dýňovými semínky. 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nominal
Hmotnost 500 g
Bio ne