Popis
Nominal Bezlepková směs na chléb s lněnou vláklinou 0,5 kg
Nutriční hodnotyEnergetická hodnota (Kcal)
0
Energetická hodnota (Kj)
0
Tuky (g)
0
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
0
Sacharidy (g)
0
z toho cukry (g)
0
Vláknina (g)
0
Bílkoviny (g)
0
Sůl (g)
0
Hustota g/cm3
0.00
Popis
Chléb, všestranná potravina, které se u nás upeče přibližně 1 milion kusů denně. Ať už chléb využijete k snídani s ořechovým krémem, k obědu jako přílohu třeba k polévce nebo k večeři s máslem a šunkou, vždy si pochutnáte. A pokud vyzkoušíte chléb s lněnou vlákninou od Nominalu, získáte chléb, který bude nejen bez lepku, ale i bez přídavku mléka, vajec, aromat, umělých barviv či konzervantů, což ocení nejen lidé s potravinovými alergiemi.
Něco o společnosti Nominal
Ryze česká rodinná společnost Nominal působí na české trhu s potravinami od roku 1993. Majitelé kladou důraz především na kvalitu surovin, z nichž část si dokonce pěstují sami. V Čechách patří k průkopníkům bezlepkových potravin. V posledních letech rozšiřují sortiment a naslouchají přáním svých zákazníků. V naší nabídce můžete od Nominalu najít i další chlebové směsi, jako je například směs na chléb s pohankovou vlákninou, dále mouky, cereální kaše či mug cake.
A jak se chléb s lněnou vlákninou připravuje?
- Směs na chléb, 475 ml vlažné vody, 20 ml oleje a 13-15 g čerstvého droždí (nebo 5 g sušeného) smícháme a důkladně prohněteme.
- Zpracované těsto necháme cca 5 minut odpočinout na teplém místě.
- Připravíme si vymazanou formu, v které chceme chleba péct. Z těsta si vytvarujeme váleček nebo bochánek (dle formy) který můžeme obalit v dýňových semínkách či oříšcích. Formu plníme z cca ⅗ (musí zůstat prostor pro kynutí).
- Těsto necháme kynout 45-60 minut na teplém místě (35 °C) a chráníme před okoráním.
- Předehřejeme si troubu na 180 °C (spodní a horní ohřev). Chleba v troubě pečeme 50 - 60 minut. Pokud bude chléb rychle tmavnout, můžete ho přikrýt alobalem.
- Po upečení chléb ihned vyklopíme. Krájet ho doporučujeme až po vychladnutí.
Tip Veselé Veverky:
Ze směsi nemusíte péct jen chleba. Můžete z ní upéct i bulky nebo bagetky. Postup je stejný, jen snížíme množství vody o cca 20 ml. Kynutí zkrátíme na 40 minut. Pečeme při vyšší teplotě (cca 220 °C) 20-25 minut. Chleba lze též upéct v domácí pekárně. Hlavně nezapomeňte si chléb dochutit nějakým dobrým kořením či oříšky. My máme nejraději chleba s dýňovými semínky.
Parametry
Výrobce | Nominal |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ne |