Popis
Pleva medovina rynglová 0,5 l
Za studena vyráběná medovina se sladce ovocnou chutí dokonale zralých rynglí.Za studena vyráběná medovina se sladce ovocnou chutí dokonale zralých rynglí.
„Nápad na rynglovou medovinu mi vnukla naše ryngle, když se ohromně rozrostla a zahltila nás množstvím úžasně sladkých červených plodů. A jak se ukázalo, nápad to byl vskutku výborný. Rynglová medovina vás upoutá příjemnou, výraznou sladce ovocnou vůní, na níž naváže intenzivní chuť zralých rynglí, ve které se snoubí sladkost s ovocností. Dokonale se hodí pro degustační večer s přáteli i pro výjimečné okamžiky, kdy si chcete dopřát něco jedinečného.“
Ve chvíli, kdy se nám na zahradě prakticky "z roku na rok" urodilo ohromné množství báječně sladkých rynglí, bylo jejich naložení do medoviny prvním nápadem na jejich využití. A protože medovina z jejich blízkých příbuzných - švestek měla velký úspěch, nezůstalo jen u nápadu a nádherně vyzrálé ryngle putovaly do medoviny.
A výsledek rozhodně stojí za to. Přivoňte...cítíte tu silnou vůni sladkého ovoce, která příjemně navnadí vaše chuťové pohárky? Ochutnejte...na začátku vás zalije medově ovocná sladkost dokonale zralých rynglí, která postupně přechází do ovocného zážitku jen s lehkým náznakem medu na pozadí.
Chutnala-li vám naše švestková medovina, nebo vás naopak mrzí, že jste ji nestihli ochutnat, určitě rynglovou vyzkoušejte.
Limitovaná edice - pouze 70 lahví
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Parametry
Výrobce | Pleva |