Popis
Labeta Vánočka bez lepku 420 g
Příprava v klasické troubě:V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně:
- 230 ml teplého mléka
- 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu)
- 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření)
dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neošetřeného citronu
- a 2 lžičkami rumu
Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečicí plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185 °C a pečeme ještě 25 minut. Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.
Příprava v domácí pekárně:
Pečicí nádobu vymažeme máslem, vysypeme obsah obou sáčků a přidáme zbytek surovin o pokojové teplotě:
- 230 ml mléka
- 150 g másla nakrájeného na drobné kousky
- 2 vejce
- 30 g mandlí
- 30 g rozinek namočených v rumu
- dochutíme 1 lžičkou nastrouhané citronové kůry
- 1 lžičkou rumu
Zvolíme program Sprint / Rychlý. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.
Složení: cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany vápenaté, aroma.
Výživové hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota [kJ/kcal]
1537 / 362
Tuky [g]
0,9
z toho nasycené mastné kyseliny [g]
0,2
Sacharidy [g]
84,0
z toho cukry [g]
26,0
Bílkoviny [g]
3,7
Sůl [g]
0,3
Vláknina [g]
1,6
Hmotnost: 420g
Výrobce: Labeta , a.s. CZ
Parametry
Výrobce | Labeta |