Popis
Kewpie Japonská majonéza na sushi 500 ml
Japonská majonéza KewpieJaponsko má speciální majonézu: Kewpie
Na trhu začíná vynikat červenobílý kostkovaný plastový obal s ikonickým logem miminka. Nejde o další speciální produkt ztracený mezi nečitelnými etiketami na pultech asijského trhu. V čem je majonéza Kewpie jedinečná a o tolik lepší než konkurenční majonézy?
Příběh Kewpie
Kewpie byla založena v roce 1925. Jeho vynálezce Toichiro Nakashima se pokusil vylepšit siluetu Japonců. Použil tedy dvakrát více žloutku než jeho nejbližší konkurent. Od té doby se Kewpie stalo nejoblíbenějším kořením v Japonsku a je standardem pro japonskou majonézu. Jeho popularitu v Asii nelze přeceňovat. Kewpie je k dostání téměř na každém stole v restauraci a lidé ho používají na všechno od salátových dresinků po zeleninové omáčky.
Jak se vyrábí majonéza Kewpie
Kewpie používá speciální stroj navržený tak, aby byla majonéza velmi měkká. Při emulgaci octa a oleje obvykle zůstávají velké částice (zejména při použití šlehače). Stroj spojuje částice dohromady a nutí, aby byly kapičky oleje velmi, velmi malé (2-4 mm / 1000), takže jsou krémovější než domácí majonéza.
Při porovnávání chutí se nezaznamenává pouze textura, Kewpie je chutnější a sladší než například Hellms. Japonská majonéza totiž místo celých vajec používá pouze žloutky, což jí dodává žlutou barvu a lahodnou chuť. Kewpie obsahuje 70 % rostlinného oleje a 30 % vajec, ocet a koření. Výsledek? Super hladká majonéza s jemnou a krémovou texturou. Jeho lehce nakyslá chuť dodává pokrmu extra hloubku, díky čemuž chutná vše kouzelně. Má jemnější závěr a o něco více sladkosti než americké nebo evropské majonézy (díky použití rýžového octa místo citronové šťávy nebo destilovaného octa). Vše bez přidaného cukru a soli.
Složení:
Rostlinný olej, vaječné žloutky, ocet, sůl, aminokyseliny, koření, extrakt z koření.
Parametry
Výrobce | Kewpie |
Objem | 500 ml |