Popis
Danesi Doppio 1 kg
Danesi Doppio představuje pravé italské espresso v čisté formě, což může znít trochu propagačně, ale Danesi Doppio je prostě výjimka – je vynikající.Tato káva má v Itálii takřka kultovní status a již tradičně se drží na nejvyšších místech žebříčku hodnocení nejlepších italských káv.
Káva Danesi má své počátky v Římě, kde společnost založil roku 1905 jeden z prvních průkopníků v oboru pražení kávy Alfredo Danesi.
Již od svého počátku věnovala společnost Danesi důraz na zachování kvality a kultury pití tradičního italského espressa po celém světě.
Danesi Doppio představuje špičkovou tradici ve zpracování a přípravě kávy.
Pro tuto směs Danesi Doppio jsou použity hlavně brazilské kávové boby té nejyvšší jakosti, které jsou zpracovávány speciálně suchou metodou.
Směs je doplněna přídavky vybraných druhů káv z Keni a Střední Ameriky zpracocvávaných naopak mokrou cestou k dosažení optimálních chuťových vlstností použité kávy.
To jak probíhá míchaní jednotlivých druhů zelených káv a jaká je metoda jejich pražení je do dnešních dní tajemstvím společnosti Danesi.
Káva Danesi Doppio vás překvapí především svoji plnou a jednoznačnou chutí s nízkým obsahem kyselosti.
Má dokonalou cremu, která na vašem esspresu vydrží překvapivě dlouho, je jemné, sladké a vyvážené.
Největším problémem této směsy je to, že se na ní těžko hledají negativa k vytknutí.
Káva Danesi je připravena primárně pro přípravu v profesionálních kávovarech, ale i v atomatech na kávu dostanete velice příjemný výsledek.
Pozor, tato káva může být díky své jedinečné chuti a vysoké kvalitě velmi návyková.
Parametry
Výrobce | Danesi |
Hmotnost | 1000 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Itálie |
Chuť kávy | čokoládová |
Stupeň pražení | tmavá |
Kyselost | 2 |
Sladkost | 8/10 |
Hořkost | 1 |
Typ | espresso a ristretto |
Aroma | kakao |
Intenzita | 5/10 |