0 %
(0 hodnocení)
Dos Mundos Keňa ovocná do překapávače 1 x 1000 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
Dos Mundos Keňa ovocná do překapávače 1 x 1000 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Dos Mundos Keňa Kevote 1 kg

Keňa Kevote
Chuťový profil: černý rybíz, rebarbora, nektarinka, tmavé hrozny
Oblast: Runyenjes, Embu
Zpracovatelská stanice: Kevote
Odrůda: 100% arabica Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
Zpracování kávy: promyté
Nadmořská výška:  1 300 – 1 900 m.n.m. 
Sklizeň: listopad - prosinec 2023

Chuťový projev kávy
Naše Keňa má to hlavní, co od tohoto originu můžete čekat - jasnou aciditu a šťavnatou ovocnost. Díky obsahu neobvyklých odrůd je však o něco sladší a provází ji krémové tělo, které se u káv z Keni jen tak nevidí.

Promývací stanice Kevote, založená v roce 1957, se nachází v okrese Embu na svazích hory Mount Kenya a slouží téměř 2600 drobným producentům kávy v regionu. V posledních letech se stanice rozšířila a nyní provozuje tři zařízení v různých městech. Organizaci řídí demokraticky volená pětičlenná rada, která zajišťuje efektivní zpracování a podporu pro drobné farmáře.

Embu, region, kde se Kevote nachází, leží v podhůří hory Mount Kenya, severovýchodně od Nairobi. Oblast se vyznačuje vysokou nadmořskou výškou, dvěma obdobími dešťů a bohatou půdou. 80 % domácností zde pracuje v zemědělství. Region ročně produkuje 600 000 kg kávy, kterou tisíce malých producentů dodávají do stovek družstev ke zpracování.

Na farmách využívajících tuto stanici jsou zralé třešně ručně sbírány a poté dodávány do mlýna, kde jsou tříděny a čištěny v čerstvé vodě z místního přítoku. Káva je zde zpracovávána tradičním keňským způsobem dvojitého mytí a sušení na vyvýšených lůžkách. Tento proces praní může být mírně odlišný v různých oblastech, ale obvykle zahrnuje krok namáčení, který je pro Keňu jedinečný. Po sběru je káva tentýž den deputována (odsluhována), fermentována v otevřených nádržích z betonu nebo cementu po dobu 24–48 hodin, důkladně promyta pomocí vodních kanálů a následně namočena pod vodou na 12–72 hodin. Poté je káva rozprostřena na vyvýšených lůžkách k sušení.

Doporučená příprava na V60

15 g
množství kávy

240 ml
množství vody

2:20 min
čas extrakce

Jak si správně připravit kávu?
Jak správně skladovat výběrovou kávu?
Kde můžete naši kávu ochutnat?
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dos Mundos
Země původu Keňa
Chuť kávy ovocná
Způsob přípravy do překapávače
Varianta 1 x 1000 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky