0 %
(0 hodnocení)
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Dragon Velka sada elektrická udírna s digitálním generátorem kouře 330275

Moderní, elektrická udírna dragON s generátorem kouře dragON Jet 1 a příslušenstvím je univerzální, vysoce kvalitní sada, která zajišťuje komfort používání a vynikající kulinářské efekty. Stačí připojit udírnu, na displeji nastavit teplotu a dobu uzení a spustit generátor kouře.
Uzení za tepla a za studena - udírna je ideální pro všechny možnosti uzení: za studena, za tepla i za tepla, dále pro pražení a sušení (rozsah teplot od 0 do cca 135°C).Vestavěný ovladač s externím digitálním ovládacím panelem - snadné a přesné nastavení vhodné teploty a doby uzení.Vše v jedné sadě - udírna s vysokým topeništěm, rošt, kovové nosníky a háky, vyvíječ kouře s elektrickým čerpadlem, štěpka, odolný kryt.Kvalita, kterou oceníte - design zajišťuje mj. dobrá těsnost a tepelná izolace (dvojité, vnitřně izolované stěny), prosklené dveře s těsněním a nastavitelným přítlakem.Inovativní elektrický generátor kouře dragON Jet 1 (patent Browin) - zajišťuje optimální distribuci kouře.Přídavná, vnější miska na tuk - pohodlné odvodnění přebytečného tuku z odkapávací misky z udírny.
Tohle je opravdový hit! Elektrická udírna dragON se vyznačuje vysokou kvalitou, moderní konstrukcí a atraktivním designem. V kombinaci s inovativním elektrickým generátorem kouře dragON Jet 1 (patent Brwin) splní očekávání každého uživatele. Tato praktická sada je ideální jak pro začátečníky, tak pro ty, kteří již mají s kouřením zkušenosti. Je vhodný pro všechny možnosti uzení - studené, teplé i horké, stejně jako pro pražení a sušení. Uzená šunka, sýr nebo losos uzený za studena – tyto a další produkty s jedinečnou vůní a chutí si připravíte sami!
Objem 65 l, umožňující uzení cca 8 kg náplně. Sada obsahuje rošt, ocelové nosníky (4 ks), udící háky typu S (5 ks) a 2 balení kuřáckých chipsů.
Kvalitní digitální ovladač umožňující přesnou regulaci teploty uvnitř udící komory a nastavení doby uzení. Teplotní rozsah: 38-135°C, nastavení času: od 00:01 do 24:59 hodin.
Dobrá tepelná izolace, která eliminuje nadměrnou kondenzaci vody v udírně. Dvojité stěny, izolované zevnitř. Odvětrávací komínek (výška 30 cm) s nastavitelným přívodem vzduchu zajišťující lepší cirkulaci a odvod kouře a také větší čistotu pouzdra při uzení.
Dvířka s těsněním a sponou zajišťují snadné zavírání a těsnost. Další výhodou je možnost nastavení přítlaku dvířek pomocí speciálního pantu umístěného v horní části udírny. Sklo ve dvířkách komory umožňuje pohodlný výhled do vnitřku udírny a lepší kontrolu procesu uzení.
Nastavitelné nohy usnadňují stabilní umístění udírny na jakémkoli povrchu.
Speciální konstrukce krytu ohřívače zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty v komoře a účinně chrání ohřívač před kontaminací plazmou z uzených produktů.
Dvě odkapávací misky včetně praktické vnější vaničky - vyjímatelná, snadno se vyprázdní a umyje. Přebytečný tuk z vnitřního plechu je odváděn do tohoto plechu.
Jedinečný generátor kouře na trhu s inovativním, patentovaným designem a účinným elektrickým čerpadlem, které zajišťuje optimální distribuci kouře. Čerpadlo s nastavitelným průtokem kouře je umístěno na základně tak, aby přenášelo své vibrace na válec. Dřevní štěpka díky tomu při spalování nevisí. Speciální adaptér umožňuje snadné a rychlé spojení generátoru kouře s udírnou.
Vyvíječ kouře pojme cca 450 g dřevěné štěpky. Toto množství poskytuje cca 3-4 hodiny. práce (v závislosti na nastavení průtoku vzduchu regulátorem čerpadla), bez nutnosti přikládání dřevní štěpky. Tento generátor umožňuje studené uzení (při vypnutém topení) bez nutnosti dokupování a montáže dalších konstrukčních prvků!
Vysoký krb (30 cm) se velmi snadno instaluje a demontuje. Má tlumič, který umožňuje regulovat hustotu a proudění kouře. Umožňuje vám vytvořit ideální podmínky pro kouření, přizpůsobené vašim preferencím.
Udírnu pohodlně uložíte do přiloženého odolného krytu.
Profesionální udírna na léta - nabízíme další příslušenství a náhradní díly.
Jednoduchá montáž, snadné použití - návod je součástí udírny, generátoru kouře a čerpadla. POZORNOST! Přečtěte si prosím pozorně tyto pokyny a dodržujte doporučení pro bezpečnou instalaci, používání, čištění a údržbu těchto zařízení.
Před prvním uzením je třeba udírnu „vypálit“, tedy udit bez použití potravinářských výrobků.
Parametry:Rozměry udírny (bez generátoru, krbu a vnějšího tácu): 40x43x81 cm (hloubka x šířka x výška)Hmotnost (bez generátoru): 21 kgVýkon: 650 WNapětí 220-240 V / 60 HzTeplotní rozsah: od +38 do +135⁰CÚprava času: od 00:01 do 24:59 hodinVýkon čerpadla generátoru: 5WPrůtoky čerpadla: 2x3,5 L/min
Součást balení:udírnaovládací panel ovladačeodvětrávací komínek s regulovatelným přívodem vzduchuodkapávací miskazadní odkapávací miskaroštocelové nosníky (4 ks)uzenářské háčky typu S (5 ks)dřevěné opilky (2 balení)pouzdrodragON Jet 1 generátor kouře s adaptérem, čerpadlem a hadiceminávodvnitřní plášť: nerez
Tip – jaký způsob kouření zvolit?
Existují tři základní způsoby uzení:
studené uzeníteplé/horké uzeníuzení s opékáním (charakteristické pro BBQ [barbecue])
Studené uzení:
Obvykle probíhá při teplotě do 25⁰C a trvá několik hodin až 14 dní. V závislosti na potřebách se použije vhodná hustota kouře. Obvykle by rychlost jeho proudění měla být v rozmezí 6-15 m za minutu. Tento způsob uzení se používá především u produktů, které mají být dlouhodobě skladovány nebo zrát, protože kouř proniká do produktu hluboko a pomalu jej konzervuje. Uzená masa podrobená této metodě se suší rovnoměrně a účinek je vynikající i při dlouhodobém zrání.
Teplé/horké uzení:
Jedná se o dopad na výrobek kouřem při teplotě nad 25⁰C. Jsou zde dvě akceptované horní teplotní limity – uzení do přibližně 45⁰C se nazývá teplé uzení a do 60⁰C se nazývá horké uzení. V případě horkého uzení můžeme produkty upéct v samotné udírně, čímž se teplota v udírně zvýší až na 80-90⁰C.
V případě pečení můžete odpojit generátor kouře a ovlivnit produkt pouze teplotou.
Bez ohledu na to, jaký typ uzení si vyberete, pamatujte, že se jedná o konečný proces a základem je správná příprava výrobků k uzení a jejich velmi dobré vysušení před uzením (nebo sušením v udírně), což má velmi pozitivní vliv na kvalitu uzených mas a zabraňuje jejich překyselení.
Návod v záložce "Ke stažení"
Zobrazit více
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky