Extrakt - madagascar bourbon vanilka 60 ml Nielsen Massey
Vanilkový extrakt Tahitian Nielsen-MasseyInformace o produktuVanilkový extrakt bez vanilky? To u nás nenajdete. Náš dodavatel vybírá své suroviny pečlivě a také pouze ty, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Extrakty se používají při pečení i nepečení, pro zvýraznění chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Jsou vysoce koncentrované, takže průměrně pět až šest kapek nahradí jednu čajovou lžičku čerstvé suroviny.TOP informace o vanilkovém extraktuVyroben z pravých vanilkových lusků.6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.Bezlepkový, vhodný pro vegetariány.Po přidání nenarušuje strukturu produktu.Aromatické látky ve vanilce se snadno extrahují do rozpouštědla.Poznámka nákupčího„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která za prvé tak silným aroma nedisponuje, a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, kde nám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení - přírodní extrakt.“Jak se extrakty vyrábějí?Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce, nebo i vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek.