Popis
French press BODUM KENYA 0,35 l
Příprava kávy pomocí french pressu patří mezi nejjednodušší metody přípravy kávy. Namletá káva (nejvhodnější je nahrubo mletá) se přelije horkou vodou těsně pod bodem varu (92 - 96°C). Tato teplota je optimální pro dokonalou extrakci esenciálních olejů z kávových zrn a umožňuje plné rozvinutí chuti a vůně během pouhých 4 minut. Poté jednoduchým pohybem zatlačte píst směrem dolů, kávová sedlina tak zůstane pod jemným nerezovým filtrem. Dojde jednak k zastavení procesu louhování a zároveň se kávová sedlina nebude uvolňovat při nalévání kávy - zůstane pod sítkem, ne v nápoji.Jemné nerezové sítko je dostatečně efektivní a zbavuje vás nutnosti používat papírové filtry - je nejen efektivní, ale i ekologické. Při přípravě kávy ve frenchpressu nezůstává žádný odpad - žádné použité papírové filtry nebo plastové kapsle. Zůstane jen kávová sedlina, kterou můžete využít jako účinné hnojivo.
Parametry
Výrobce | Bodum |
Objem | 350 ml |
Počet šálků | 3 šálků |
Typ | french pressy |