Popis
Gourmet Káva Costa Rica Tarrazu 250 g
Káva a banány jsou dva hlavní vývozní artikly, které si většina z nás spojí s Kostarikou, zemí ležící ve střední Americe, omývanou z východu Karibským mořem a ze západu Pacifikem. Už v roce 1779 sem byly přivezeny první kávovníky z Etiopie a jako první na světě zde započala výroba kávy ve velkém. Dnes tvoří káva přibližně 1/4 tržeb plynoucích ze zahraničního obchodu. Kostarika si velmi zakládá na kvalitě kávy, kterou produkuje, a i proto je v zemi zakázáno pěstování robusty.Původ kávy: Kostarika Tarrazu dostala své jméno podle regionu, ve kterém se nachází nejlepší a nejproslulejší kávovníkové plantáže, Tarrazu. Ten se nachází přibližně 80 km jižně od hlavního města San José a naše káva je zde pěstována v nadmořské výšce kolem 1600 m.n.m. Chuť a aroma jedné z nejproslulejších káv na světě tvoří kombinace kyselých půd po vyhaslých vulkánech, tropického slunce, jemného mořského větru a také toho, že je zde asi 100x více kávovníků než obyvatel. Proto je možné každé rostlině věnovat maximální péči, lásku a úsilí.
Chuť kávy: Tarrazu se vyznačuje neskutečnou vyvážeností. Bezprostředně po prvním doušku kávy ucítíte kořeněné čokoládové tóny doplněné karamelovým aroma, následuje bohaté harmonické tělo, které je doprovázeno oříškovou chutí. Káva je jemná, pouze lehce kyselá a pro svoje vlastnosti je velice vyhledávaná především ženami, a také těmi, kdo právě začínají s kvalitními kávami z nejproslulejších plantáží světa.
Zpracování: mokré
Odrůda: Caturra
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: City+
Parametry
Výrobce | Gourmet Káva |
Hmotnost | 250 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Kostarika |
Stupeň pražení | tmavá |
Kyselost | nízká |
Odrůda | Arabica |
Způsob přípravy | pro všechny typy příprav |
Metoda zpracování | washed |