85 %
(1 hodnocení)
Grešík zelené sypané Kvetoucí
Zobrazit další nabídky
85 %
(1 hodnocení)
Grešík zelené sypané Kvetoucí
Zobrazit další nabídky

Popis

Grešík Green Earl Grey sypaný 70 g

 
Složení:  pravý zelený čaj, bergamotová silice

Příprava: Jedna čajová lžička čaje se přelije 200 ml horké (ne vroucí) vody, nechá se 3 minuty odstát a pak se scedí.

 
Balení: 70 g 

 

Firma Valdemar Grešík - Natura vznikla v roce 1990 a dnes patří mezi přední české výrobce bylinných čajů, ovocných čajů, koření, kapek, mastí, koupelí z léčivých bylin, potravinových doplňků, džemů, moštů, lihovin... Kromě toho distribuujeme široký sortiment domácích i zahraničních výrobků se zaměřením na čaje, čajové příslušenství, preparáty z bylin a další sortiment určený pro lékárny a bylinkářství.

Hlavní charakteristika naší firmy

-jsme ryze česká firma se 100% podílem práce v Česku

-máme veliký sortiment výrobků s příznivými cenami při vysoké kvalitě

-prvořadým kritériem při výběru surovin je kvalita nikoliv cena

-zdravotní čaje jsou sestaveny s ohledem na maximální účinnost i za cenu použití dražších bylin

-veškeré suroviny jsou pečlivě kontrolovány

-disponujeme vlastní mikrobiologickou a analytickou laboratoří

-výroba je realizována v moderních výrobních halách s vysokým hygienickým standardem

-naše distribuce pokrývá téměř celé území České republiky

-jsme držitelem certifikátu řízení kvality ISO 9001

-máme zaveden systém kritických bodů (HACCP)

-podporujeme české pěstitele a sběrače léčivých bylin i přes možnosti levnějšího dovoz

Příprava čajů

Nejběžnější formy příprav čajů (návod k přípravě ke konkrétnímu čaji je uveden na jeho obalu):

Bylinné čaje
Jedna polévková lžíce bylinné směsi či jeden nálevový sáček se přelije 1/4 litrem vroucí vody, nechá se v zakryté nádobě 15 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.

Ovocné čaje
Jedna čajová lžička ovocného čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 8 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.

Zelené a polofermentované čaje
 Jedna čajová lžička čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml horké (odstáté, ne vroucí) vody, nechá se 3 minuty odstát. Sypaný čaj se scedí.

Zelené čaje zdravotní, s přidanými bylinkami
 Jedna čajová lžička čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 3 - 5 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.

Černé čaje
 Jedna čajová lžička čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 3 - 5 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.

Kvetoucí čaje
Do průsvitné konvice nalijeme cca 0,5 l horké vody (90 - 100 °C), vložíme kvetoucí čaj a necháme klesnout na dno. Čaj se začne otevírat po několika minutách. Necháme jej louhovat minimálně 10 minut. Delší louhování chuť nepokazí, naopak, chuť bude výraznější a květ se rozvine do krásy. Kvetoucí čaj je možno použít dvakrát na stejné množství vody.

ZELENÉ ČAJE

Nápoj zvaný zelený čaj, je "pravý" čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací. Zelený čaj je populární v Číně, Tchaj-wanu, Hongkongu, Japonsku, Koreji a na Středním Východě. Relativně nedávno se také více rozšířil na Západě, kde je tradičněji konzumován čaj černý.

Zelený čaj a zdraví:

Archeologické nálezy ukazují, že čaj se pije už téměř 5 000 let, a že Indie a Čína byly první dvě krajiny, kde se začal pěstovat. Zelený čaj se používal v tradiční medicíně v Indii, Číně, Japonsku a Thajsku v nejrůznějších případech od zastavování krvácení a zlepšování hojení ran přes snižování horečky, snižování krevního cukru až po zlepšování trávení.

Japonští výzkumníci také tvrdí, že pokud je vypito denně pět šálků zeleného čaje, spálí tělo navíc 70 až 80 kalorií.

Existují ale také negativní účinky při nadměrném pití čaje, a to kvůli velkému množství kofeinu v zeleném čaji.

Příprava:

Každý listový čaj lze připravit více různými způsoby. Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60-80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš chladnou vodou má mdlou až vodovou chuť, protože se vonné a chuťové složky uvolnily z listů jen málo.

Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování. Doba louhování pro první nálev může u zelených čajů být od 30 sekund do několika minut. Opět záleží na konkrétním čaji. Při kratších dobách louhování se běžně používá větší množství čaje než u louhování delšího.

Množství čaje pro přípravu se v Evropě odměřovalo na malé lžičky, což vedlo k zažití pojmu "čajová lžička". U kvalitních sypaných čajů s různou sypnou hmotností, velikostí listu však tento způsob není příliš spolehlivý. Vhodnější je proto odvážení čaje. Pro přípravu 1,5 dl nálevu se používají 2-4 g čaje.

 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grešík
Druh čajů zelené
Balení sypané
Kvetoucí ano
Zobrazit další nabídky