Popis

Hario Dripper V60-02 Ceramic Red

Možná by se paní Melitta Bentz divila, jakým fenoménem se její vynález manuálně filtrované kávy na začátku 21. století stane. Poslední rok je ve světě výběrové kávy ve znamení přípravy na Hariu V60. Zapomeňte na naleštěné espresso mašiny v popředí kaváren. Veškerá pozornost se nyní soustředí na tzv. Drip Bary, které jsou složeny z několika porcelánových nebo skleněných filtrů V60 a baristé na nich s finesou houslových virtuózů připravují před zraky zákazníků mikroloty z celého světa.

Do této velikosti dripperu doporučujemepoužívat Hario papírové filtry velikosti 2

PŘÍPRAVA:

Množství kávy: 24/36 g (podle velikosti dripperu V60)
Hrubost mletí: středne hrubé (zrnitost odpovídá zhruba kuchyňské soli) 
Množství vody: 240/360ml (podle velkosti dripperu V60)
Teplota vody: 94 - 96 °C (světlejší káva - nižší teplota, tmavší káva - vyšší teplota)
 

- Papírový filtr přeložte asi 1cm v míste skladu a vložte jej do dripperu V60
- Dripper V60 postavte na nádobku, do které budete kávu připravovat a propláchnětehorkou vodou. Poté vodu vylíjte.
- Do filtru nasypte kávu a zarovnejte ji poklepem dlaní na dripper. Dripper s filtrem a kávou postavte na šálek nebo range server a umístěte na váhu. Váhu vynulujte.
- Kávu zalejte cca 40g vody (tím kávu spaříte)
- Zapněte stopky a pomalu krouživými pohyby zalejte kávu 2x100ml (g) vody (voda musí směrovat vždy na kávu, nikoliv na filtrační papír)
- POZOR! celá extrakce by mněla trvat 1-2 minuty.
- Výsledná chuť kávy bude jemná s pozvolna nastupující dochuti a mírným aroma. Filtrovaná káva vyniká komplexností a lze ji pít v jakoukoli denní dobu. Nejvýraznější chuť vnímáme při zchladnutí na teplotu okolo 57°C
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hario
Typ drippery
Počet šálků 4
Materiál keramické
Objem 480 ml
Barva červené
Příprava studené kávy Cold Brew ne